Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, mei 07, 2004

Moederdag



Men doet onderzoek naar de haalbaarheid van een idee: Asociale mensen prop je in containers vlak buiten de periferie. Terwijl het onderzoek nog moet worden gestart blijken er al gezinnen in die situatie te zijn geplaatst door stadsdeelraad Amsterdam Noord. Goed idee, zeg! Lastige mensen ontneem je hun rechten; je zet hen bij elkaar op een relatief klein gebied en zet daar een muur omheen.
Daarmee ontken je het probleem. Waarom wordt allochtonen geleerd hoe zich in Nederland te gedragen en moeten autochtonen het maar zelf uitzoeken?



George Junior moest, net als gewone mensen, via de media vernemen dat zelfs Amerikaanse soldaten zich wel eens schuldig maken aan het gebruik van buiten-proportioneel geweld. Iraakse krijgsgevangen bleken structureel te worden gemarteld en vernederd. De verantwoordelijken worden niet ontslagen. De gevangenisdirectrice bleek van niets te weten (en dus liegt zij of is zij volstrekt incapabel) en de hoofdverantwoordelijke, Donald Rumsfeld, is "een te belangrijk onderdeel van de regering" en kan daarom niet op non-actief worden gesteld. Dit in tegenstelling tot ambtenaren die er iets te vriendelijke betrekkingen op na houden met eigenaren van bouwbedrijven aan wie zij gemeente-opdrachten verlenen.



Terwijl Daniëlle op Ferdinand paste (of was't omgekeerd?) onderging ik een behoorlijk zware pencak-training. M'n dijen voelen nog zwaar aan. Na afloop met m'n gaste Hedwig and the Angry Inch gekeken waarna het er niet meer van kwam om haar vakantie-foto's te bekijken.
Een ander keertje dan maar...

Als ik straks m'n zoon bij m'n moeder heb afgeleverd ga ik ongetwijfeld nog een leuke avond tegemoet. Hoop ik.
Vandaag op het werk (Mét Ferdinand) met de kinders moederdag-kadootjes in elkaar gefröbeld.
Wat gaat U doen met Moederdag?






Weekoverzicht van niet-geplande ontmoetingen:
Buurman Marco, buurvrouwen Angelique, Angélique, Ingrid, Irene en Suzan; Leon (de vriend van buurvrouw Janine); Adriane (ex-collega van buurvrouw Miriam); collega Claar en Wendy (indertijd oprichster van dichterscollectief Aan Letters Ten Onder, kortweg ALTO)

Geen opmerkingen: