Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 25, 2018

Geleerd

Wegdrukken, onderdrukken, negeren,...
Door zoveel mogelijk andere dingen te doen
(Zoals na het overlijden van mijn moeder vorig jaar zoveel mogelijk te slapen bijvoorbeeld) probeerde ik zo weinig mogelijk mijn ware gevoelens toe te laten.

Ik heb geleerd dat dat niet handig is want op gegeven moment - vaak ongelegen! - komen ze er toch uit.

Praktischer is het om te voelen wat je voelt, die gevoelens te verwerken en dan pas door te gaan met het leven. In plaats van doorgaan met het leven en doen alsof er voor gevoelens geen plek is in je leven.

=============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

riet epietz zei

Ja klopt, emoties kun je wel ;even parkeren maar moeten uiteindelijk toch verwerkt worden.

די מריו zei

Dat klopt, maar ik merk ook dat dat in de Nederlandse samenleving niet altijd geaccepteerd wordt. Je moet daarin je eigen plan trekken.

Love As always
Di Mario

Morgaine zei

Het klopt wel, maar soms is het ook even lekker om niets te voelen, ik ben mij er altijd bewust van, dat het even niet kan of ik niet nog niet wil, en zoek dan zoveel mogelijk mijn eigen momentjes uit, en ik merk, dat zelfs na verwerking nu, door plekken en plaatsen te passeren, dat er nog altijd wordt getriggerd, even maar, met een glimlach, de mooie momenten komen boven, en ik kan weer een stukje over mijzelf vertellen en mijn geschiedenis aan Pitcher...

En bij hem hetzelfde...

X

gerdaYD zei

Dat is heel wijs lieve Terrebel, hopelijk zal je door het allemaal te verwerken het een plaats in je leven kunnen geven en daardoor gelukkiger worden!