Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, maart 27, 2018

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws is dat de Nederlandse overheid eindelijk concreet iets gaat doen aan het verminderen van de berg plastic afval dat Nederlanders in de natuur achterlaten: er komt statiegeld (klik) op kleine wegwerp drinkflesjes! Over een paar jaar tenminste. Als voor die tijd de industrie niet zelf een oplossing heeft bedacht. In Engeland is men al iets verder: geen plastic verpakking meer van huismerk artikelen bijvoorbeeld. Naar verluidt is deze ommekeer van 'Ach, het valt toch wel mee?' naar 'Sh*t! Als wij nu het probleem niet aanpakken kunnen wij over 100 jaar niet meer prettig leven!' deels veroorzaakt door de BBC-serie 'Blue Planet'.Ook goed is dat diverse politieke partijen (klik) vinden dat het afgelopen moet zijn met het intimideren van vrouwen en homoseksuelen op straat. Mooi! Maar is het niet veel praktischer om intimidatie en geweld in het algemeen aan te pakken? Er worden op straat namelijk ook kinderen en heteroseksuele mannen geconfronteerd met intimidatie en geweld. Kortom: laten wij elkaar als 'mensen' zien en niet meer krampachtig proberen elkaar in een hokje te duwen. Als we de hokjes afschaffen ontstaat er vanzelf een meer pluriforme maatschappij omdat het dan normaal wordt om anders te zijn dan anderen.

Een vroeger favoriet plekje van Maneki Neko:
De lolcat van deze week:
'Wat weten die wetenschappers nou helemaal?
Mijn onderbuikgevoel weet het veel beter!'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

francky spruytte zei

Mijn idee ook om het in hokjes delen van mensen op te heffen.
Toen blijken er mensen te zijn die daar behoefte aan hebben.

Lutje zei

ik ken iemand die heel erg met de natuur begaan is, en er voor gaat, maar ook dikwijls iets tegen zijn neus krijgt.....ik hoop echt dat iedereen eens gaat meewerken en niet alleen de gewone mens
Een @->- voor jou.

Walter zei

Als er het woord 'kat' valt ben ik gelijk verkocht! Trouwens, weer een prachtig bericht...

Rebbeltje ★ zei

Een pracht LOLcat

riet epietz zei

Het is eigenlijk een overbodige overheidstaak, als mensen zélf zo verstandig zijn geen wegwerpflesjes te gebruiken verdwijnen ze vanzelf uit de schappen want als het niet verkocht wordt koopt de winkelier het niet meer in.

gerdaYD zei

Daar heb je gelijk in, maar al die eigenlijk wat kortzichtige maatregelen brengen geen zoden aan de dijk, er is een enorme mentaliteitsverandering nodig bij de beleidsmakers en een goede voorlichting zodat de mensen hen daarbij zullen volgen. Ondertussen blijven ze hier langs de weg afval achterlaten.
Leuk kattenlog overigens!