Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, februari 14, 2018

Stapje voor stapje of rigoureus?

'Vanaf morgen zijn jullie een democratie!' werkt net zo goed als: 'Vanaf morgen ga ik gezonder leven!' Ergens toe gedwongen worden gaat zelden goed. Of het je nu wordt opgelegd of dat je het jezelf oplegt. Het democratisch proces is een proces. 'Wij' hebben er ook een jaartje of vijfhonderd over gedaan om over te stappen van feodalisme naar democratie. Waarom van andere volkeren verwachten dat zij datzelfde proces in 24 uren kunnen doormaken? Niet eerlijk, toch?

Net zo min als van je lichaam verwachten dat het van de ene op de andere dag opeens alle zoetigheid, alcohol en nicotine laat staan. Niet zo gek dat het lichaam (en dan ook vaak de geest) dan gaat protesteren. Ook voor de omgeving zijn die ontwenningsverschijnselen vaak niet fijn.

Zelf ben ik in de loop der jaren iets gezonder gaan leven: wat minder brood, melk, chips en cola. Iets meer bewegen. Ben mij ook wat minder gaan aantrekken van wat anderen vinden en ben nu in het proces van mij wat minder afhankelijk opstellen. Kleine stapjes. Werkt prima. Voor mij.

Wat werkt voor u beter: verbeteringen stapje voor stapje invoeren of rigoureus?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

Online Uitgeverij Blogbuster zei

Rigoureus Een week en een halve dag geleden gestopt met roken. Voel me beter.

די מריו zei

Ik ben wel rigoreus gestopt met roken, dat werkt bij mij beter dan in kleine stapjes en door de weeks geen alcohol werkt voor mij ook beter dan kleine beetjes.

Love As Always
Di Mario

Mirjam Kakelbont zei

Ik ben nogal zwart/wit en daar past rigoureus bij. Van de ene op de andere dag gestopt met roken en drie jaar geleden met het eten van suiker en (snelle) koolhydraten. De laatste is vanwege gezondheidsproblemen, dus dan wil je wel.
Goed dat je aan jezelf werkt. Ik vind dat het moeilijkste wat er is.

John Knappers zei

De meeste mensen zijn pas bereid te veranderen op het moment dat het water hun aan de lippen staat. Persoonlijk geloof ik dan alleen in rigoureus.

Lutje zei

voor mij is het eerst inzien en dan ga ik er voor
Een @->- voor jou.

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel. Stapje voor stapje veranderingen doorvoeren is natuurlijk het beste, maar soms kan rigoureus met iets stoppen of veranderen aan je leven wonderen doen. Dat heb ik gemerkt met het laten van de drank van de ene op de andere dag en het heeft me heel goed gedaan, achteraf bekeken.

rietepietz zei

soms het één en soms het ander.