Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, augustus 23, 2017

Bezuinigen? Prima! Maar op wat en waarom?

U vindt toch ook dat er bezuinigd moet worden op het onderwerp dat het meeste van onze belastingcenten opslokt? U denkt waarschijnlijk net als veel anderen dat dat 'kunst en cultuur' is en 'het buitenland, met name de EU'. Dat heeft u dus hartstikke fout. Verreweg het grootste deel van ons belastinggeld wordt uitgegeven aan Volksgezondheid en Zorg (Van elke drie tientjes aan belastinggeld gaat er een tientje naar dat onderdeel). Op de voet gevolgd door Werkgelegenheid en Sociale Zekerheid. Ontwikkelingssamenwerking (en alleen asociale mensen weigeren pertinent anderen te helpen) en Kunst en Cultuur samen krijgen nog geen 3 euro per 30 euro belastinggeld. Echt waar. U hoeft mij niet te geloven maar ik wil u dan wel vragen hoe u deze cijfers interpreteert:
http://nieuw.begrotingswijzer.nl/

Was kunst maar 'een rechtse hobby' zoals voetbal, dan zouden rechtspopulisten en hun aanhangers zich wél druk maken voor het behoud ervan... Doet mij denken aan de anekdote van de adviseur die Churchill voorstelt om geld weg te halen bij Cultuur om de oorlog te bekostigen: 'Maar man, waar vechten wij dan voor!?' Dat.Maar als domme mensen het voor het zeggen zouden krijgen en er wordt inderdaad het meest bezuinigd op datgene waar wij het meeste aan uitgeven, dan betekent dat nóg meer ouderen op straat, meer zieke mensen en veel meer werkloosheid. Wilt u nu nog steeds die bezuinigingen doorvoeren?

================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee, voor bezuinigingen met ik niet.

Maar waar de meeste gemeentelijke belasting vandaan moet komen kan ik ook niet zomaar zeggen.

Vriendelijke groet,

די מריו zei

Ik zou wel willen bezuinigen op het UWV. Er werken daar ongeveerl 17.000 man/vrouw. Die hebben gemiddeld 40 personen onder hun hoede. Je moet toch wel 40 man aan het werk kunnen krijgen. Owh.. is dat er niet. Dan is het toch een nutteloze baan. Maar als je het opdoekt.. krijg je er natuurlijk 17000 werkloze bij.

Love As Always
Di Mario

Lutje zei

ik wil gewoon dat het geld eens niet bij de gewone mens gehaald word, iedereen weet waar het mis gaat....
Eén @->- voor jou