Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juli 05, 2017

Zijn alleen sommige vluchtelingen welkom? Waarom?

Uiteraard had Nederland de één miljoen Belgen (klik) die aan het begin van de Eerste Wereldoorlog voor onze grenzen stonden moeten weigeren. En natuurlijk waren Joden die indertijd vluchtten voor Hitler en diens trawanten niet welkom in Nederland. Want alleen maar vluchtelingen die nuttig zijn voor onze economie moeten wij toelaten! Wat heb je als land aan vluchtelingen die meer kosten dan opleveren? Die hebben vast de ellende waar zij in verkeren aan zichzelf te danken. Eigen schuld dus! Engeland heeft dus volkomen ten onrechte onderdak geboden aan duizenden Engelandvaarders (klik). Die Nederlandse vluchtelingen hadden het over zichzelf afgeroepen dat de Duitsers hen dood wilden hebben. Tja, moet je maar niet joods zijn of in het verzet zitten. Eigen schuld, hoor!

Dat mensen die een oorlog ontvluchten in ons gezellige en ontzettend tolerante Nederland willen verblijven is tot daar aan toe. Maar illegaal? Dát kan natuurlijk al helemáál niet! Het was dan ook volkomen terecht dat keurige Nederlanders de Duitsers vertelden dat de buren illegale joden verborgen hielden.

De overheid wil niet dat mensen illegaal in een land verblijven? Geef ze de status van 'legaal'! Vanaf dat moment hebben zij dezelfde plichten als de mensen die er al wonen. Of zou de overheid stiekem niets willen doen tegen illegaliteit en is men tegen het heffen van belasting op de inkomens van mensen die illegaal in een land verblijven?

Misschien kunnen vluchtelingen terecht bij de (kinderen van) Nederlanders die indertijd op de vlucht voor het Nazi-regime liefdevol werden opgevangen door Engelse gezinnen? Maar misschien zijn die mensen hypocriet en vinden zij dat hun ouders wél maar anderen mensen géén recht hebben op humanitaire opvang.

Veel Nederlanders vinden dat buitenlanders niet welkom zijn. Behalve buitenlanders die scoren voor hun favoriete voetbalclub:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

John zei

Voor mij is iedereen welkom hoor. Ook de mensen die uit landen komen waar wij alle grondstoffen wegkapen.

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel.
Daar heb je een punt, de tegenwoordige toestand met die van vroeger vergelijken gaat mij persoonlijk toch iets te ver. Joden en Belgen droegen wel degelijk hun steentje bij aan de economie en wat de tegenwoordige vluchtelingen voor het land kunnen betekenen is nog de vraag. Maar laat ons afwachten en zien of ze na een tijdje geen verrijking kunnen vormen, geef ze de kans om zichzelf te bewijzen!

Morgaine zei

Wat mij gisteren of eergisteren opviel in het nieuws, Italië en Libië dat men de Libanezen al na 50 km opvangen en naar Italië brengen nu, waar dat eerst 250 km uit de kust van Libië was, toen werd dat 150 km uit de kust van Libië en nu al 50 km uit de kust van Libië met de woorden erbij... Economische vluchtelingen gaat het hier om....

Ik snap dat mensen naar betere oorden trekken als er niets te vinden is in eigen land, absoluut, maar er is al weinig werk voor de landen zelf, en eigenlijk is het nooit anders geweest en misschien ben ik ook wel schuldig, want zelfs ik, zit mij weleens af te vragen, wat als ik nu zou vertrekken om het beter te krijgen dan ik het nu heb.. waar ga ik dan heen.. Australië
????

X

Salty Letters zei

Als wíj in hun schoenen stonden....