Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 28, 2017

Rechtse hobby's

Als cultuur een linkse hobby is, is voetbal dan een rechtse hobby? En is voetbal geen cultuur? Benieuwd wat de meest populaire kijksport in Nederland kost? Klik hier.

Wilt u weten wat een aantal bekende rechtse hobby's kost? Klik dan hier.
Een typische 'rechtse' hobby: de F-35 Lightning II. Een 'stealth' bommenwerper die z'n stealth-eigenschappen verliest zodra je er bommen onderhangt. Maar ook een jager. Die uit elkaar trilt als-ie snel een bocht om moet. Met een maximaal bereik van 1600 kilometer. Zodat wij er vanuit Nederland hooguit een stukje van Frankrijk mee kunnen halen. Wij (Minister Jeanine Hennis) hebben Putin verteld dat wij er binnenkort misschien wel twee van bezitten. Hij moest heel hard lachen.

Was kunst maar 'een rechtse hobby' zoals voetbal... Doet mij denken aan de anekdote van de adviseur die Churchill voorstelt om geld weg te halen bij Cultuur om de oorlog te bekostigen: 'Maar man, waar vechten wij dan voor!?' Dat.

Een bekende rechtse hobby (naast liegen om je gelijk te kunnen halen) is hypocriet zijn. Nigel Farage is - volgens eigen zeggen - tegen de EU maar heeft er geen enkel probleem mee om elke maand veel geld te ontvangen door namens zijn groepje racisten van UKIP officieel zitting te hebben in het EU-parlement. Ook is hij fan van de uitspraak 'Britain first!' maar geeft graag geld uit in Frankrijk waar hij het grootste deel van zijn tijd woont. En geniet van Franse kazen en wijnen en wat al niet meer.

Ook het Franse rechts-nationalistische clubje van Marine Le Pen zegt tegen de EU te zijn maar heeft doodleuk onterecht salaris ontvangen (klik) voor medewerkers in het Europees Parlement in dienst van haar Front National. Waaronder voor haar eigen lijfwacht.

De aanhangers van een zekere geblondeerde politicus roepen graag: 'Werklozen krijgen hun geld uit linkse subsidiepotjes!' Wat ik mij dan afvraag: krijgen werkloze PVV-stemmers hun 'gratis geld' uit rechtse subsidiepotjes? En wat zijn dat eigenlijk?

=========================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Onze wereld zit raar in elkaar.
Links, rechts leek overzichtelijk.
Nu wil Rutte samenwerken met de oppositie?

Verwonderde groet,

די מריו zei

Het wordt nog erger... linkse partijen die rechtse dingen doen en rechtse partijen die linkse dingen doen. Ze worden zo onoverzichtelijk.

Love As Always
Di Mario

John zei

Ik vind beide zaken overbodige geldverspilling. We hebben het feitelijk niet nodig als levensbehoefte maar het kost zakken vol met geld. Afschaffen dus.

Morgaine zei

Ik heb dit nu 3x gelezen en het dringt even niet door, voor dit soort stukken ben ik dus even niet helder genoeg op dit moment ;-) Komt goed!

X