Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 11, 2017

Wordt elk geslagen kind een modelburger?

Een burger die een politie agent wat aandoet wordt harder gestraft dan een burger die een burger wat aandoet. Prima. Het zou Justitie dan sieren dat dan een agent die doelbewust de wet overtreedt zwaarder wordt gestraft dan een burger voor hetzelfde vergrijp. Van een politie agent mag immers worden verwacht dat die een voorbeeldfunctie vervult? Verreweg de meeste agenten zijn bij de politie gegaan met de juiste bedoeling: om te dienen en te beschermen. Helaas zitten er in elke groep rotte appels. Zo zitten er bij de politie mensen die vinden dat zij best wat mogen bijverdienen op hun niet erg hoge salaris. Bijvoorbeeld door informatie te verkopen aan criminelen http://www.nu.nl/binnenland/4142168/corrupte-agent-nationale-recherche-handelde-binnen-korps-alleen.html of zelf in de drugshandel te gaan.

Ook in de top van Justitie gaat niet alles helemaal kosjer. U kent de 'affaire Demmink' nog? Deze topman van Justitie zou in de jaren '90 minderjarige jongens hebben verkracht maar Justitie (dat deel van de Nederlandse overheid waar hij zelf van aan het hoofd stond) besloot niet tot vervolging over te gaan. Onderdeel van het officiële afscheid bij zijn pensionering kostte de Nederlandse belastingbetaler tienduizenden euro's. Zelf betaalde de heer Demmink niet één wijntje bij zijn afscheidsdiners. Die - én zijn beveiliging na zijn pensionering - liet het ministerie betalen door ons, eenvoudige burgers. http://www.nu.nl/algemeen/4355943/afscheidsfeestjes-ex-topman-justitie-kostten-34000-euro.html

U kent de IRT affaire nog? Helaas zijn er zelfs mensen in uniform die het gewoon leuk vinden burgers te intimideren en 'af en toe iemand 'ns lekker op z'n bek te slaan.' Zo hoorde ik een agent op een feestje doodleuk zeggen: 'Hij lag al op de grond maar ik gaf'em toch maar even een extra tik met de wapenstok. Naar geluid hoor, wanneer een kaak breekt.' Jij breekt doelbewust iemands kaak en klaagt dan dat je dat geluid zo naar vindt!? Ik vind dat dit soort mensen in de opleiding eruit gepikt moeten worden. Onder geen beding mogen deze mensen een gevaar vormen voor de maatschappij. Natuurlijk staan agenten vaak onder zware druk maar wordt hen dan echt niet geleerd daarmee om te gaan?

Ook van 'gewone' volwassen mag je verwachten dat die weten wanneer je wel en wanneer je niet mag slaan. Ik ontdekte dat iemand die ik al heel lang ken zijn kinderen sloeg 'Maar niet zo hard dat ik wat brak of zo, hoor!' Nou, dat is een hele opluchting. Wat zijn dat voor mensen die vinden dat je een ander mag slaan wanneer die niet letterlijk jouw wil opvolgt? Opvallend vaak zijn dat ouders. Soms zijn dat politici. Vooraanstaand PVV'er Dion Graus moest zich bij de rechter verantwoorden omdat hij zijn toenmalige vrouw in de buik schopte: 'Maar meneer de rechter, iedere man slaat zijn vrouw toch wel eens?' Nee meneer Graus. Alleen aso's en psychopaten doen doelbewust andere mensen fysiek pijn. Het slaan van een ander mens (en kinderen en vrouwen zijn óók mensen) is geen teken van beschaving. Bovendien past dat gedrag in geen enkel setje van 'waarden en normen.'

En u? Werd u als kind wel eens geslagen? En werd u daardoor een modelburger?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

די מריו zei

Slaan helpt niet, en daarom doen wij het ook zonder slaan, dat kan prima, dan moet je alleen wat meer uitleggen. En daarom ga je zelf ook meer nadenken, waarom wil ik eigenlijk dat mijn kind dat doet?

Ik zeg niet dat slaan van een politieagent goed is, ik kan me wel voorstellen dat het soms eens verkeerd gaat. Bijvoorbeeld dat als je iemand aanhoudt en die verzet zich, heeft al geweld gepleegd. Maar ik kan natuurlijk niet accepteren dat je nog een keer extra slaat en helemaal niet dat je daar nog eens trots over verteld.

Love As Always
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Nooit met geen vinger aangeraakt geweest, niks erin geslagen en toch groot geworden ;)
Wel kon hij kijken en wij wisten precies wat ons te doen stond...
En precies zo gegaan bij onze kinderen en ben trots op het voorbeeld wat ik gekregen heb van mijn ouders. De bekende ondergrond

Groetjes

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel. Eén enkele keer werd ik door mijn vader geslagen en ik moet achteraf eerlijk bekennen dat ik het wel een beetje had verdiend. Maar voor de rest kreeg ik nooit een tik van mijn ouders, er werd over dingen die anders moesten gaan gepraat, het werd er niet in gerammeld.
En toch ben ik geen modelburger geworden *wink, big smile*

Morgaine zei

Oh ja, ik heb weleens een corrigerende tik gehad, niet vaak, kan ze op 1 hand tellen, en zo hebben we dat ook met mijn dochter gedaan, maar echt slaan? Nee, ja in een reflex 1x, daar schrok zowel zij van als ikzelf, maar.... achteraf ook hilarisch.

Zij zat op mijn schoot, kreeg al geen borstvoeding meer, ik zat met anderen in de woonkamer, ze zat met haar gezicht naar mij toe te keuvelen en ineens voel ik iets keihard bijten prcies in mijn tepel door de kleding heen. Ik zat te praten en voelde alleen de pijn, dus mijn eerste reflex was een ferme tik uitdelen om het weg te krijgen, pas toen besefte ik, dat het miijn eigen dochter was van nog geen 2 jaar oud die dat deed... we keken elkaar aan, iin stilte de rest ook trouwens, ja toen kwam het huilen en mijn sorry, sorry, sorry... dus het kan een reflex zijn, en ja die heb ik dus 1x uitgedeeld. Ze heeft het daarna ook altijd gelaten om dat nog eens te doen, iemand bijten ;-)

X

Mirjam Kakelbont zei

Mijn moeder trok altijd haar pantoffel uit en smeet die naar ons hoofd. Ik dacht dat dat normaal was, dat alle moeders dat deden.
Door te slaan, geef je het verkeerde voorbeeld. Mijn dochter zette ik op de gang. Toen ze daar op een gegeven moment uit zichzelf al ging staan, was de tijd rijp voor een ernstiger ingrijpen: chocola-ontzegging. Ik zou bijna zeggen dat het nog steeds werkt, al wordt ze bijna 21 (-: