Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, november 26, 2016

Zaterdag's cursiefje: waar gelooft u in? (#Column)

Veel mensen geloven van alles. Ik ook. Maar ik geloof niet dat Elvis nog leeft of dat aliens Kennedy hebben vermoord. Ik geloof ook niet dat de griepprik slecht is.  Wel geloof ik dat de directeur van de fabriek die het griepvaccin produceert een tevreden mens is. Ik geloof ook niet dat de overheid de bevolking onderdrukt door hen via vliegtuigen te benevelen zodat burgers geloven dat alles wat op Facebook staat waar is.

Ik geloof dus niet in chemtrails.

Ik geloof echter wel in de goedheid van de mens en dat je - om goed te doen - geen lid hoeft te zijn van om een geloofsgemeenschap. Wel geloof ik dat geloof - of dat nu in een Hogere Macht is of in het gegeven dat alles waar een Zilverkleurig Appeltje op afgedrukt staat geweldig is - mensen steun en houvast kan bieden, met name in lastige tijden.

Omdat angsten van mensen vaak irreëel zijn, zijn de oplossingen dat vaak ook.
'Maar sinds er camera's hangen op Amsterdam Centraal Station zijn er daar geen zelfmoordaanslagen geweest!'

Ja, en sinds ik regelmatig met twee verschillende sokken aan mijn voeten de deur uit ga ben ik nog niet aangereden door een tram.

==================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

riet epietz zei

Ik geloof voornamelijk in mezelf, bevalt me prima!

די מריו zei

Een geloof is natuurlijk wat anders dan een bijgeloof. Geloof ik tenminste. Het belangrijkste is dat je iedereen in zijn waarde moet laten. Maakt niet uit welk geloof.. of juist niet.

Love As Alwyas
Di Mario

francky spruytte zei

Er is een verschil tussen geloof en religie en in dat laatste geloof ik niet.

klaproos zei

:-) fijn dat jij niet zó gelovig bent,
soms weet je niet goed meer wat wel en niet waar is,..
op je eigen gevoel vertrouwen is dan nog het beste lijkt me :-)