Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, november 15, 2016

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws!

Steeds meer mensen ontdekken dat wij van makers gebruikers zijn geworden. Hoeveel mensen weten nog hoe zij iets moeten maken? Bij een scheikunde set voor kinderen wordt zelfs vermeld: 'voer nooit experimenten uit die je zelf hebt bedacht.' Ja, hallo, hoe moeten kinderen dan leren? Stelt u zich voor dat Darwin zijn kennis uitsluitend baseerde op de experimenten van voorgangers en al zijn kennis uitsluitend uit boeken had in plaats van door zelf op onderzoek uit te gaan? Hier een mooi artikel over dat verschijnsel: https://ideas.bright.nl/editions/vr-5-okt-2016/we-moeten-makers-maken
Bent u al Facebook fan van deze twee harige heren?

'Je kunt niet vrij zijn achter een muur'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

francky spruytte zei

Creatief bezig zijn wordt straks nog een misdrijf. Echt triest.

די מריו zei

Kinderen, maar ook volwassenen moeten dingen onderzoeken en bekijken. Bezig blijven is zo wie zo goed voor mens en geest.

Love as Always
Di Mario

riet epietz zei

Al zijn er natuurlijk wel experimenten waar kinderen zich beter niet (alleen) aan kunnen wagen, in grote lijnen is nog altijd "ondervinding de beste leermeester"

gerdaYD zei

Je hebt hier volkomen gelijk in jongen, als je niet zelf mag experimenteren, hoe wil je dan dat de mensheid vooruit komt?