Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juli 06, 2016

Zelfs u discrimineert

Een Drentse boer is met een chimpansee en hond aan het wandelen,
hij wil een bakkerij binnengaan maar daar mag het aapje niet binnen.
Hij vraagt aan een dame die toevallig voorbij komt
om zijn aapje even bij zich te houden en zij zegt "OK".

Ze is voor de winkel even met het aapje aan het spelen
als er een oudere dame voorbijkomt en die vraagt:
"Van wie heb je die?"
Zegt de jongedame: "Van een Drentse boer!"

De oudere vrouw weer:
"En kon je daar niets van zien op de echo?????”

(Via: http://rebbeltjes.blogspot.nl/)

Vindt u bovenstaand grapje leuk of niet? En hoe komt dat?

En als u in plaats van 'Drentse boer' zou lezen 'Marokkaan' is het dan nog steeds beledigend? En grappig? En als u het met de ene man wél leuk vond en met de andere niet, waarom is dat? Waarom maakt u dat onderscheid? En beseft u dat u dan discrimineert? U maakt dan - doelbewust! - onderscheid tussen twee verschillende groepen mensen: de ene mag van u beledigt worden, de andere niet.

'Natúúrlijk kun jij van ons een studiebeurs krijgen! Je hoeft alleen maar je inschrijving van een universiteit te laten zien en te bewijzen dat je moeder een Jodin is!' Joods Maatschappelijk Werk biedt steun aan mensen. Maar alleen aan Joodse mensen. http://www.joodswelzijn.nl/ Die kunnen via de stichting bijvoorbeeld thuiszorg ontvangen. En andere maatschappelijke hulp. Erg fijn! Als je Joods bent.

Moeder Théresa hielp melaatsen. Maar alleen indien zij zich eerst lieten bekeren tot het katholicisme: 'Wordt katholiek of sterf!' is dus niet iets van heel vroeger.

Er bestaan studiebeurzen voor kinderen met een donkere huidskleur. Kinderen met een lichte huidskleur kloppen onverrichter zake op de deur van 'hulp'verleners.

Er is computerles voor meiden. Jongens zoeken het maar uit. Er bestaat hulp voor meiden die jong moeder zijn geworden. Jongens die vroeg vader zijn geworden mogen barsten.

Als donker gekleurd persoon kun je geen lid worden van de Ku Klux Klan en als vrouw en/of gehandicapte mag je geen lid worden van de PVV. Ben je onder de 1.80m dan heeft het geen zin om naar de open dag voor basketbaltalenten te komen.

Kortom: dagelijks en voortdurend worden hele groepen mensen uitgesloten puur op basis van hun huidskleur, hun afkomst, hun uiterlijk, geslacht of de geloofsrichting van hun moeder. [Deel op Twitter] En wij vinden dat al eeuwen heel normaal.

Wij spreken dan ook wel van racisme maar persoonlijk wil ik graag af van de term 'ras'. Het is namelijk bijzonder stigmatiserend om te zeggen: 'Alle Joden zijn gierig', 'alle vrouwen kunnen niet inparkeren', 'alle negers hebben een grote piemel', 'alle Belgen zijn dom' en 'alle echte Nederlanders zijn blank'. Behalve dat die uitspraken stuk voor stuk onwaar zijn slaat het gewoon nergens op om mensen te beoordelen op basis van een vermeend attribuut van een complete gemeenschap.

Daarom pleit ik voor het afschaffen van aparte scholen, aparte maatschappelijke instellingen en aparte gebedshuizen voor aparte groepen. Wie toch dolgraag wil geloven in God, Krishna, Allah, Het Vliegend Spaghettimonster of de kracht van The Force doet dat maar lekker thuis of in besloten kring, zonder aanspraak te maken op overheidsgelden. Zelfs de KKK heeft geen door de overheid gesubsidieerde ontmoetingen maar elk lid betaalt gezellig mee aan het houten kruis dat voor de gelegenheid in de hens gaat. Vrijmetselaars betalen individueel voor het onderhoud van de voor hún 'heilige' ruimtes, zoals de leden van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster zélf betalen voor het bij rituelen verplichte vergiet op het hoofd en de leden van de Orde van de Jedi betalen zélf de huur van het buurthuis waar zij met hun zelfgekochte lightsabers gaan staan zwaaien. Dus waarom moet de overheid - en dús de burger - betalen voor de vormen van verering waar joden, christenen en moslims voor hebben gekozen? 'Ja, maar dat is traditie!' Onzin: sinds het begin van de mensheid is het traditie dat tradities regelmatig worden aangepast. [Deel op Twitter]

Laten wij eerst afspreken het stigmatiserende woord 'Ras' niet meer te gebruiken. [Deel op Twitter] Behalve als in 'Ras patat' want dat is gewoon lekker.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

6 opmerkingen:

Mirjam Kakelbont zei

Volgens mij zijn alle goden één. Nou heb ik er natuurlijk niet voor gestudeerd, maar het is me opgevallen dat dat vaak de verstandigste mensen zijn (-:
Wat me opvalt is dat er steeds meer nadruk gelegd wordt op de verschillen tussen mensen. Terwijl het veel gemakkelijker is de overeenkomsten te benoemen...
Lieve groet

John zei

Hahahaha ja nou las ik die mop en moest wel enorm lachen. Hij is het proberen te onthouden waard :D

Natasja zei

De meest politiekcorecte mensen hebben het over Autochtonen en Allochtonen... Laten we beginnen dat niet te benoemen we zijn allemaal wereldburgers die gelijke kansen zouden moeten krijgen. Helaas gaat dat niet op. Je hebt gelijk we discrimineren allemaal, waarom? Is het onvrede? Misschien moeten we beginnen om te lachen en te zwaaien naar elkaar, gewoon vriendelijk zijn...

rietepietz zei

Wat mij betreft mag er om iédere mop gelachen worden óf om geen enkele mop.In een mop is altijd een bepaalde groep de klos. Heb ik wel eens een logje over gemaakt met een gruwelijk vrouwonvriendelijk mop erin, moet kunnen hoor een beetje om jezelf lachen en dus óók om anderen.

gerdaYD zei

Goh lieve Terrebel, zelf heb ik er een beetje de buik van vol met dat voortduren politiek correct moeten zijn, zeker als het om humor gaat. Om de Paus mag er gelachen worden om Mohamed niet. Nu heb ik daar een kleine bedenking bij, wie is hier racistisch?

Morgaine zei

whahahaha die mop en ach... ooit lang geleden in de eighties al, begon mijn oom met bonuspunten tijdens het auto rijden, iets wat nu niet meer voorkomt, maar ja, we zijn allemaal racistisch, of is het de spot drijven met....

Begon het al niet met Max Tailleur dan? Kan mij nog herinneren dat die ooit op elk toilet hing, van die boeken aan een touwtje.... met Sam en Moos geloof ik?

X