Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 15, 2016

Wat is beter voor de wereld: communiceren of stilzwijgen?

Natuurlijk kan ik gezellig schrijven over mijn kat, de katten van mijn vriendin, onze goudvissen en vertellen hoe leuk het is op het werk. Maar ook negatieve dingen zitten wel eens in mijn hoofd. En die willen er wel eens uit. Ook daar gebruik ik dit weblog voor.

Niet zozeer om zaken van mij af te schrijven maar ook in de hoop dat ik een heel klein steentje kan bijdragen aan een langzame verandering in mentaliteit bij burgers, politici, zakenlui, kunstenaars en andere mensen. Een mentaliteitsverandering ten goede, welteverstaan.

Daar ligt niet alleen een taak voor de politiek maar ook voor ouders, leraren en mensen als u en ik. Denk ik. Wat denkt u: is het met anderen communiceren een goede manier om zaken te veranderen of is niets doen en hopen dat het allemaal vanzelf wel goed zal komen een betere manier om te zorgen dat wij op een dag in een fijnere wereld leven?

Overigens: dat communiceren hoeft natuurlijk niet alleen via een weblog en/of andere sociale media maar kan op heel veel verschillende manieren: in het gezin, met de buren, op de markt of op het werk; via ingezonden stukken in de krant tot het maken en laten zien van kunst, op de sportclub of hoe dan ook.

Natuurlijk kunnen wij onze afschuw uiten over het feit dat er ergens iemand vermoord is maar niemand lijkt het erg te vinden dat er elke dag 15.000 kinderen sterven. Gewoon, van de honger. Alsof dat niet erg is. http://www.globalincome.org/Nederlands/Feiten.html


 'De dood van één man is een tragedie,
de dood van miljoenen een statistiek.'

Kortweg: waar is de wereld meer mee gebaat, met communicatie of met stilzwijgen?

Hier is A Message to you, Rudy van The Specials
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

10 opmerkingen:

Rebbeltje ★ zei

Kwam een leuke tegen...past hier wel denk ik...

http://www.trendnova.nl/dna-test-bloedonderzoek/

Groetjes

A van de Aa zei

Inderdaad een leuke van Rebeltje ...

Ik communiceerde veel, maar laat het zwijgen er steeds meer toe.

Mirjam Kakelbont zei

Mooi filmpje. Ik verwachtte al zoiets naar aanleiding van een artikel dat ik eind vorig jaar in de krant gelezen heb. Laten we het dus maar op een open geest houden, daarmee komen we het verst.:

די מריו zei

Praten is belangrijk, maar het nadeel is dat schreeuwers niet luisteren.

Love As Always
Di mario

Renesmurf zei

Communiceren, in de vorm van praten is erg belangrijk, er kan niet genoeg geluld worden, mits ik er maar geen last van heb.

Lutje zei

stilzwijgen heeft nog nooit iemand geholpen
over sommige dingen kan je beter zwijgen dat klopt wel

Natasja zei

Iedereen is deskundig, iedereen weet het beter, iedereen heeft ego... In plaats van naar elkaar te luisteren schreeuwen we door elkaar heen...Ego he??

riet epietz zei

Wat ik van huis uit heb meegekregen is; "verander de wereld en begin bij jezelf", je begrijpt, zodra ik volmaakt ben zal ik andere mensen op het juiste spoor gaan helpen maar ik ben nog láng niet zover dat ik volmaakt ben.

willy zei

er werd nog nooit ze veel gecommuniceerd..

maar luisteren bv doen weinigen toch

Morgaine zei

Negeren of aandacht geven, mijn ervaring is, is als je over sommige dingen wel gaat praten je er meer aandacht aan geeft en meer mensen dat foute zullen volgen, zodra je het negeert verdwijnen die personen vanzelf uit de media in dit geval.

De vraag is dus, WAAR ga je over praten, wat moet, wat niet juist... en ja, vele dingen moeten vertelt worden om het onder de aandacht te brengen, maar als het om politiek gaat, bepaalde personen dan negeer ik ze.. als iedereen dat nu zou doen? Dan zijn we er al namelijk...

Er is namelijk al eeuwenlang de wijsheid: Wat je aandacht geeft groeit!

En dit is natuurlijk tweezijdig... wat negatief is, zal negatief blijven groeien, wat positief is, zal positief blijven groeien ;-)

X