Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, maart 21, 2016

Is IS te verslaan? Hoe dan?

Het feit dat er mensen zijn die moslims lastig vallen en zelfs agressief bejegenen vanwege hun moslim zijn, doet moslimjongeren denken dat 'iedereen' tegen moslims is en drijft hen daardoor in de handen van IS. Een mogelijke oplossing is die 'ontspoorde jongeren' laten zien dat ongelovigen toffe gasten zijn. Moslims gaan de propaganda van IS dan niet meer geloven. IS raakt macht kwijt en raakt nog meer geïsoleerd dan het nu al is en zal ophouden te bestaan want het leeft op angst: 'Zie je wel, ze zijn tegen moslims!'

Ook in Nederland regeert angst. Een jonge moslim randt op een feestje een vrouw aan en 'dus zijn alle moslims vuile verkrachters!' Wanneer een jonge blanke man een vrouw aanrandt dan 'betreft het een incident waarbij een dronken jongen zich wat heeft laten gaan.'

Het is een kwestie van perceptie met als basis angst voor het onbekende: daarom zijn 'wij' bang voor moslims, homo's, modem straling, aliens en ik ben bang voor racisten. Gewoon, omdat ik er niet veel ken en dus onbekend ben met hun beweegredenen. Dus als er racisten zijn die dit lezen: vertel mij alstublieft waarom u zo'n bloedhekel heeft aan mensen die een andere huidskleur hebben dan u zelf of op een andere manier dan u het eten klaarmaken, naar andere muziek luisteren of op een andere manier hun geloof belijden. Ik hoor het graag!

Heeft deze kans (klik) om IS te verslaan kans van slagen?

De reactie van minister president Rutte op het nieuws dat mensen alsmaar banger worden voor elkaar:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

9 opmerkingen:

די מריו zei

Make love.. no war... Iedereen kent de tekst, maar weinig weten hem toe te passen.

Love As Always
di Mario

gerdaYD zei

Die journalist denkt dat zo een einde aan die vreselijke toestanden komt en misschien heeft hij wel gelijk. Maar het is niet alleen de Syrische president Bashar al-Assad die de baarlijke duivel is, wie heeft iedereen van wapens voorzien? Het zou beter zijn gewoon de productie er van te stoppen maar daar zal het kapitalisme geen oren naar hebben...

Mirjam Kakelbont zei

Ik word ziek van al dat geweld. Ongeacht wie het veroorzaakt!

rietepietz zei

Misschien moest je maar in Brussel beginnen met de mensen vertellen dat alle moslims lief zijn en dat ze alleen maar bang zijn.

Mammalien zei

Hoe roei je terrorisme en geweld en fanatisme uit? Goeie vraag. Ik denk wel dat die journalist gelijk heeft dat bombarderen en met geweld terug slaan niet de beste optie is. Hoop dat een hoop slimme mensen (zonder al te grote politiek geheime agenda liefst) zich er over buigen..

Ondertussen zijn de "foute" moslims ook wel verantwoordelijk te stellen voor het onbegrip en discrimineren van de "goede". Zo gaat het gewoon, de mens is maar een simpel wezen. (Zo'n hoed in een Daf, daar moet je in het verkeer erg voor oppassen, leerde ik vroeger al...)

Natasja zei

Waar zijn al die aanslagen goed voor, gaat het om macht? Geloof? Angst zaaien? Ik had ooit eens een discussie met mij collega, hij vond dat ik altijd iedereen over een kam schoor. Hij had een hekel aan Duitsers vanwege de bombardementen op zijn stad in de oorlog. Hij die zond zonde is...

Rebbeltje ★ zei

Weet je...na de eerste shock...de tv beelden...weiger ik 't om me te laten leiden door angst !

Trees zei

Is niet te stoppen... wat er aan ten grondslag ligt? Teveel om op te noemen waarschijnlijk.
Ik ben nergens bang voor, alleen voor oorlog en helaas woedt die al en komt steeds dichterbij :-(

Morgaine zei

Ik zeg altijd, er zijn slechte mensen en goede mensen, en welke afkomst hij of zij heeft doet er niet toe, er is ook criminaliteit die 'witte boorden' heet bijv. Nul slachtoffers? maar wel slecht.

En zo is het met iedereen onder elke bevolkingsgroep en helaas moeten de goeden lijden onder de slechten... :(

X