Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, december 08, 2015

Er zit een luchtje aan stank

Een kudde bizons een ravijn in drijven en er dan maar eentje consumeren. Een bos in de fik steken zodat je met minder moeite naar de andere kant kunt komen. In zo kort mogelijke tijd een struik besjes leeg vreten 'omdat dat zo lekker zoet is'. Kortom: 'wij' verschillen helemaal niet zo veel van de oermens die volgens prachtige verhalen 'in volkomen harmonie met de natuur' leefde. Dat deed-ie namelijk niet.

Ook deed de oermens niet zo veel aan persoonlijke hygiëne als wij. Hij stonk. Wilt u nu nog steeds leven als de oermens? Uw kiezen voelen wegrotten, uw kinderen zien sterven aan onbegrijpelijke ziektes en geen paraplu kunnen opsteken als het regent omdat de paraplu nog niet was uitgevonden? Gewoon samen bibberen van de kou in plaats van de thermostaat een kleine draai geven?

Kortom: 'vroeger' was heus niet alles 'beter'. Vind ik.

Pas in de achttiende eeuw begon men zich te schamen voor lichaamsgeur.

Wij lachen graag die lui van vroeger uit omdat zij luchtjes op spoten en hun pruiken poederden om hun lichaamsgeur te maskeren. Maar doen wij niet hetzelfde met parfum en deodorant? Wie heeft bedacht dat wij ons moeten schamen voor onze lichaamsgeur? Zelf vermoed ik dat de miljarden verdienende parfum-industrie daar meer van weet...

Ik kom uit de tijd dat je als man een mietje was als je deo gebruikte. Je had Old Spice en Tabac en dat was het dan wel voor de veel zwetende man. En moet je nu eens kijken in de supermarkt! De PR mensen hebben goed werk verricht want opeens is het stoer en manlijk om met een luchtje op te paraderen.


Zelf paradeer ik graag naakt door mijn huis. Maar niet als mijn zoon er is want dat vindt hij niet leuk. En als er dan een voorbijganger mijn slaapkamer raam in kijkt en ziet dat ik naakt ben? In de eerste plaats: waarom zou iemand de slaapkamer in willen zien van een ander? En hoe erg is het als iemand ontdekt dat ik onder mijn kleren een naakt lichaam verberg? 'O jee, die meneer heeft een piemel!' Snel, bel de krant! Een man met een piemel is natuurlijk een bezienswaardigheid want daar zijn er maar een paar miljard van. Doh!

Wij vinden dat tienerzweet het ergste 'stinkt'. Hier is Nirvana met Smells like Teen Spirit.


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.

7 opmerkingen:

thatfullmoonguy zei

Alles kan, Terrence, alles :) En zeker elk verhaal, als het de kans biedt een goed liedje onder de aandacht te brengen! Goed in elkaar geknutseld ;)
Nee, een oermens moet je niet willen zijn, en ook niet 18e eeuws, ondanks het beter zicht dat je dan hebt op die tijd (in je naaste omgeving), eigenlijk is deze tijd ondanks alles de beste. Dus. Lekker Sinterklaas en kerst vieren, gewoon bij de verwarming.
Dankje voor je bezoekje! Je snijdt een gevoelig punt aan, want daar breek ik me al jaren het hoofd over. Tot het opgelost is zorg ik gewoon dat het woord niet aan het eind van een zin staat.
Groeten van hierzo!

די מריו zei

Dat van die paraplu.. dat vind ik dan minder erg, daar kan ik wel zonder, dat doe ik al jaren.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Ik doe niet aan parfum en deodorant, ik was me namelijk geregeld.
En zo blijkt maar weer, het is onmogelijk om alles mensen over één kam te scheren.

gerdaYD zei

Inderdaad, weg met die 'goede, oude tijd', en niet voor de geurtjes maar vooral voor al die prachtige verwezenlijkingen die de mens ondertussen op zijn palmares mag schrijven, we leven daardoor met zijn allen comfortabeler én langer. Jammer genoeg zitten daar ook enkele dingen bij waar je weinig fier op kan zijn: zoals al die verschrikkelijke wapens... nietwaar lieve Terrebel?

rietepietz zei

Gelukkig is tegenwoordig óók niet alles beter, waar zouden we ánders over moeten zeuren.

Natasja zei

In die tijd wisten ze niet beter natuurlijk, het was inderdaad overleven, de geur, ja ook dat wisten ze niet beter, misschien zouden die mensen een schoon lijf raar of vies vinden ruiken. Elke tijd heeft zijn voor en nadelen, vroeger was het overleven, en nu hebben wij het alleen nog maar over leven.

francky spruytte zei

ik heb geen paraplu, gebruik geen deodorant en jaag niet op bizons.
Veel valt er aan mij niet te verdienen door de moderne maatschappij.