Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, september 14, 2015

Linkse hobbies

Natuurlijk mag je vinden dat je 'tegen subsidie voor linkse hobby's' bent en dat dus subsidies voor culturele televisie-programma's en theatervoorstellingen moeten worden afgeschaft. Natuurlijk mag je vinden dat alle buurthuizen in Nederland moeten sluiten 'want daar zitten alleen maar werklozen en die kunnen beter wat nuttigs gaan doen dan van mijn belastingcenten de hele dag koffie zitten drinken.' Natuurlijk kun je vinden dat Nederland de grenzen voor buitenlanders moet sluiten 'want die pikken onze baantjes in en zijn allemaal te lui om te werken'.

Maar is dat niet een beetje hypocriet allemaal wanneer je tegelijkertijd vindt dat jouw eigen amateur voetbalclubje overheidsgeld moet krijgen 'want voetbal is een stukje Nederlandse cultuur dat behouden moet blijven'. Het buurthuis op de hoek moet ook maar blijven 'want dat is toch wel gezellig'. En alle buitenlanders moeten uit Nederland worden geweerd 'behalve mijn opa want die had het écht zwaar in Hongarije'. En natuurlijk moeten alle Marokkanen 'terug naar Turkije'. Behalve dan natuurlijk die ene voetballer. Maar alleen zolang hij scoort voor het Nederlands elftal.9 opmerkingen:

די מריו zei

Je vergeet nog de subsidie die renteaftrek heet voor huisbezitters... ;-)
Gefeliciteerd met je verjaardag jongen. Yom huledet, mazaltov

Love As Always
Di Mario

Morgaine zei

Whaaaaaaahaaaaaaahahaha de Marokanen moeten terug naar Turkije, ik verslikte mij zowat in de koffie....

En je bent jarig lees ik? Van harte Terrence! Nog vele mooie jaren wens ik jou toe.

X

Sjoerd zei

Ik kom je even een hele fijne verjaardag wensen. Ik ben het met je eens, ze moeten net de geldverslindende voetbalclubs maar eens zonder subsidie zetten. Die profiteren het meest van ons geld. Niet normaal wat zo'n topspeler verdient met zijn hobby. En kijk eens naar de inzet van onze belastingcenten aan de inmiddels noodzakelijk politie... Daar kun je veel buurthuizen van open houden.

Renesmurf zei

Ten eerste, van harte gefeliciteerd.

En ik ben tegen alle vormen van subsidie voor de sport.
Maar goed, dat verander je toch niet.

Leidse Glibber zei

Gefeliciteerd en inderdaad een geweldige opmerking alle Marokkanen terug naar Turkije

Haba zei

Goede morgen en een heel feestelijke verjaardag gewenst, alle geluk voor jou in het komende jaar. En alle Turken dan maar terug naar Marokko anders wordt Turkije te vol misschien ;)

gerdaYD zei

Je hebt er zoals steeds weer een mooie analyse van gemaakt lieve Terrebel waarbij je de spijker op de kop sloeg!
Maar wat lees ik hierboven? Is het jouw verjaardag vandaag? Zo ja, een heel dikke proficiat jongen!

John zei

Ik ben links en ik heb hobby's. Maar wel leuke hobby's en sommige kosten geen drol ;)

Mirjam Kakelbont zei

Ik ben ook links en ik stik van de hobby's.
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. De eerste dag van je nieuwe levensjaar is al voorbij maar voor de andere 364 dagen ben ik op tijd: de allerbeste wensen!
groetjes Kakel