Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 07, 2015

Zijn idealen nuttig?

En dan opeens krijg je een telefoontje en ben je blij dat je zit op het moment van aannemen: een vriend van ons maakte bewust de overstap 'naar gene zijde', gisteravond. Wij zouden vanavond bij hem en zijn vrouw eten maar dat etentje gaat dus niet door. Ik had voor vandaag een paar dingen op mijn takenlijstje staan onder het kopje 'belangrijk' maar opeens is dat allemaal zo belangrijk niet meer...:-(

De afgelopen paar dagen deed ik het weer rustig aan: nagels knippen, een congres over duurzaamheid bijwonen
, stofzuigen en zwabberen, een shiatsu massage ondergaan in Utrecht, e-mails beantwoorden, pisang goreng maken voor een buurvrouw, inkomen regelen, scheren, financiën bijwerken, een potje darten, afspraak maken met de tandarts en de fysiotherapeut, papieren uitzoeken, filmkaartjes kopen, schrijven, naar de stomerij,...Eigenlijk is het allemaal gewoon een kwestie van niet over nadenken maar doen. Om dat te leren hoef je niet naar school.

Tegenwoordig is het op scholen een probleem dat jongelui hun mobieltje meenemen de klas in. In het begin kon een leraar die drie of vier leerlingen die er één hadden nog wel vragen het ding in zijn laatje te stoppen maar daar passen er geen 27 in. Laat staan 80. Zelf nam ik indertijd mijn telefoon echt nooit mee naar school. Het snoer was te kort.

Een school in China bedacht de volgende oplossing:

Het abonnement dat bij mijn mobieltje zat loopt bijna af maar ik neem geen nieuw mobieltje want mijn trouwe Sony Xperia S doet het nog prima! Ik ga dus voor een zogeheten Sim Only abonnement. Dat houdt in dat ik meer kan internetten, bellen en sms'en voor een lager maandbedrag omdat ik nu geen 'gratis' telefoon heb voor 'maar 20 euro per maand, twee jaar lang.' En zo bespaar ik toch weer wat!

Heel veel geld heb ik niet maar ik ben redelijk gezond en weet dat er mensen zijn die van mij houden. Mijn hele werkzame leven ben ik trouw geweest aan mijn idealen in plaats van aan geld. En waarom? Omdat ik mijzelf in de spiegel durf aan te kijken en goed slaap. Ja, natuurlijk had ik mijn mond kunnen houden toen ik onrecht tegenkwam bij dat ene bedrijf of bij dat andere. Maar het lukt mij gewoon niet te doen alsof een probleem niet bestaat. Die eigenschap heeft mijn carrière wel eens in de weg gestaan.

Is het verstandig om naar je idealen te leven of is het gewoon erg onhandig? Hoe dan ook: het is gewoon hoe en wie ik ben.

Luister eens naar deze man:


Het pleonasme van de dag is: een luie kat.

En als cadeautje een fraaie uitvoering van een bekend liedje:


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Bas K en de twaalf doden bij de aanslag op het kantoor van satirisch tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs, vanmorgen.


6 opmerkingen:

די מריו zei

Gecondoleerd T. Ineens is het niet meer belangrijk idd. Alle dingen die elke dag moeten gebeuren. Het gaat maar door en door. Wij hadden vroeger die mooie briefjes die je doorgaf aan klasgenoten. Ik zie mezelf nog zitten.. Niet lezen he.. doorgeven aan die en die.. ;-)

Love As Always
Di Mario

Fred zei

Weer hele wijze ware woorden Terrence en sterkte gewenst !

Renesmurf zei

Soms zijn dingen ineens minder belangrijk doordat andere zaken toch veel belangrijker zijn.
En zo hobbelt het leven voort, en idealen zijn altijd goed natuurlijk.

rietepietz zei

Mijn oprechte medeleven met deze schokkende gebeurtenis, en dat de vriend moge rusten in vrede.
Idealen zijn mooi zolang ze ánderen geen schade toebrengen.... de idealen van een stel terroristen kosten weer 12 mensen het leven en dát kan de bedoeling niet zijn van idealen.
Wanneer dit de wil van Allah kan zijn deugd Allah voor geen méter en wil ik er niets mee te maken hebben.

Jolie zei

Wat erg Ter :( Ook voor zijn vrouw..

En ja, bij mij staan idealen mijn carrière ook wel ns in de weg, soms wilde ik er met een bocht om heen kunnen lopen.. maarja, we kijken te graag in de spiegel ;(

gerdaYD zei

Naar je idealen leven is beslist heel goed lieve Terrebel, er voor doden is andere koek! En dat doet de fanatiekeling overal ter wereld. Alleen is het nu wel heel dichtbij gekomen, misschien zal de weldenkende, pluralistische maatschappij nu eindelijk de ogen openen...