Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juni 12, 2014

Verbieden helpt niet

Vandaag was ik bij mijn boekhouder langs en vanavond mag ik een avond presenteren over het idee 'Fountainhouse'. Dat wordt vast weer interessant! Nadeeltje is dan wel dat ik redelijk laat thuiskom en morgenochtend zes uur de deur uit moet om op tijd te zijn voor een afspraak.

Nadeeltje als je tien dagen achter elkaar nauwelijks thuis bent ('s ochtends om tien uur de deur uit en 's avonds half twaalf thuis komen) is niet alleen slaaptekort (gemiddeld zes uren per nacht is net even te weinig voor mij) maar ook iets te weinig tijd om het huishouden bij te houden. Gisteren dus niet alleen de lunch genoten bij mijn moeder en koffie gedronken bij buurvrouw Angélique, maar ook gestofzuigd en de badkamer schoongemaakt en zo. Erg nuttig! Wat met de huidige zomerse temperaturen ook erg nuttig is is water, een bijzonder praktisch chemisch goedje. Ja, water (H2O) is een chemisch product.

Wat als ik u vertelde dat er een chemisch product bestaat dat bijzonder slecht is voor de gezondheid bij inname, waar zelfs elk jaar ongeveer 2000 mensen aan sterven. Alleen al in Nederland!? Het gif is zó verslavend dat ongeveer een half miljoen Nederlanders (op een totaal van nog geen 17 miljoen) niet meer zonder kunnen leven. Het is bovendien zó goedkoop dat ook onze kinderen er makkelijk aan kunnen komen en media vertellen ons kroost dat het goedje lekker is en dat je er pas bij hoort als je het ook gebruikt.

Natuurlijk zou u willen dat de overheid de productie, de verkoop en het gebruik aan banden zou leggen! Toch? Al is het maar omdat door het verbod het aantal verkeersdoden met een kwart zou afnemen.

Toch doet de overheid niet heel veel om het gebruik van alcohol tegen te gaan. Daarbij vergetend dat dankzij de accijns alcoholverkoop niet alleen lekker veel geld in de staatskas oplevert maar vele malen meer kost aan gemiste arbeidsuren, het behandelen van kapotte levers en levens en begrafenissen en crematies. En dus ook aan belastinginkomsten. Die ruim 2000 doden per jaar zullen namelijk nooit meer belasting betalen...Gelukkig drinkt u alcohol alleen maar uit gezelligheid en bent u verstandig genoeg om niet te drinken vlak voordat u gaat autorijden. Het zijn uitsluitend en altijd ánderen die er een zooitje van maken, toch?

Natuurlijk zijn drugs slecht dus willen wij niet dat onze kinderen heroïne en alcohol (twee bijzonder verslavende harddrugs) gebruiken. En dus verbieden wij hen dat. En helpt dat? Voordat u die vraag beantwoord wil ik u vragen deze vraag te beantwoorden: heeft u zich zelf uw hele leven keurig aan alle regels gehouden en nooit iets gedaan dat u verboden was?

Iets wat misschien niet iedereen weet: niet elke Indo praat tegenwoordig als Wieteke van Dort's Tante Lien of als Ricky Risolles.


5 opmerkingen:

John zei

Verbieden heeft maar een effect. Hoe harder je verbied, hoe harder ze het gaan doen.

gerdaYD zei

We hebben het hier al over gehad en toen zei ik al: verboden te verbieden, daar komt alleen maar narigheid van.
Jij hebt wel genoeg werk zo te zien, en daar ben ik blij om lieve Terrebel! Natuurlijk zit daar een minder puntje aann: je komt op die manier heel wat slaap tekort. Dus opletten hé, niet opbranden omdat je te veel hooi op je vork nam!

די מריו zei

Ik drink inderdaad niet als ik nog moet rijden, want ik heb geen rijbewijs, duzzzzz;-) Maar ook de fiets laat ik gerust staan, dus die regel wordt door mij gerespecteerd. Je mag alleen ook niet dronken over straat lopen. Mmmmmmm, Oke. echt dronken ben ik toch nooit. Daar heb ik een hekel aan. Hoe meer je dingen verbiedt. Krijg je nederland weer met hun regels. Leg het gewoon eens goed uit waarom ze het beter niet kunnen gebruiken. Vuurwerk gaan we verbieden, want we hebben er last van. En wat denk je.. mensen hebben eigenlijk alleen last van illegaal vuurwerk. En waar staat het woordje illegaal voor.. Juist dat het niet mag.

Love As Always
Di Mario

rietepietz zei

Ja zo is 't maar net, ik drink niet als ik moet rijden...of ik rijd niet als ik alcohol gedronken heb ....al hou jij dat niet helemaal voor mogelijk.... het komt héus voor! En als de accijns de reden is om alcohol niet te verbieden.... hoe verklaar je dan de anti tabakslobby vanuit diezelfde regering... ook dat kost héél veel inkomsten.Wie roken en /of drinken wil spekt de kas, daar kan ik niet boos om worden , nu nog accijns op drugs......

Anoniem zei

Zelf heb ik gedronken en hasj gerookt. Nu is dat al weer even geleden. Spijt heb ik er niet van, maar trots ben ik er ook niet op.

Eerder schreef ik het volgende: http://robalberts.punt.nl/content/2013/12/Wat-drank-stuk-maakt

Vriendelijke groet,