Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 16, 2013

Christen

Bellen: Iris, Sharon, Ray, Hester, Lenie, Jessica, Hetty
Schrijven: Stukje Amsterdam Centraal, diverse e-mails aan diverse mensen, boek redigeren, brief Ymere (Klikken=lezen)
Kopen: cadeautje Anne, sleutels SBOW
Doen: kasboek bijwerken, krantenabonnement regelen, cd's rippen
Bovenstaand is mijn takenlijstje. Voor vandaag. Naast een bezoek aan de fysiotherapeut om mijn heup soepeler en sterker te krijgen (met mijn rechterbeen eerst kan ik redelijk makkelijk uit bad stappen, met links nog niet), een bezoek aan het stadsdeelkantoor om mijn nieuwe paspoort op te halen, naast de normale dagelijkse zaken als boodschappen doen, een weblogstukje schrijven en het huishouden doen. En naast het vier uurtjes op kantoor zitten van een vrijwilligersorganisatie.
Als ik dan tussendoor mailtjes krijg met 'STUUR DIT AAN IEDEREEN DOOR WANT MICROSOFT EN NORTON HEBBEN HET BERICHT BEVESTIGD DAT ER EEN HACKER ACTIEF IS!!!! VOOR MEER INFORMATIE: STUUR EEN MAILTJE NAAR EEN POLITIERECHERCHEUR IN GENT!' dan denk ik: 'Joh, moet dat nou?' Even nadenken zorgt ervoor dat je weet dat een échte politierechercheur niet op deze manier iedereen in zijn eigen e-mail adresboek zal lastig vallen. 'Ja maar, die rechercheur bestaat écht!' -'Ongetwijfeld. En Sinterklaas ook. Maar als jij een gedichtje ontvangt dat is ondertekend met 'De Sint', geloof je dan ook dat Sinterklaas hoogst persoonlijk en tussen al zijn drukke werkzaamheden door voor jou persoonlijk een gedicht schrijft in het handschrift van je neef en het op een chocoladeletter plakt?'
Geloof je dan ook dat die aardige mevrouw uit Ghana van jou maar 120 euro nodig heeft zodat zij naar Nederland kan vliegen om samen met jou haar vader's kluis te openen waar 24 miljoen Zwitserse franken in zitten waar jij automatisch de helft van krijgt als jij met haar trouwt?
Lieve, beste, geachte mensen: of je je hersenen nu hebt ontvangen van Onze Lieve Heer of van Charles Darwin persoonlijk...denk na! Alsjeblieft.
Voordat je beslag legt op mensen hun tijd door hen iets te vragen wat je eenvoudig zelf kunt opzoeken (http://www.google.com !), bedenk of je dat zelf prettig zult vinden. Natuurlijk wil je iemand per e-mail wel eens de link sturen naar een leuk filmpje. Maar een uur later verontwaardigd per e-mail vragen waarom hij of zij nog niet op jouw toch o zo leuke mailtje heeft gereageerd is gewoon asociaal. Vind ik.
Wat is eigenlijk (evolutionair of anderszins) het nut van asociaal gedrag? Als voorbeeld: het instappen in de tram gisteren werd mij onmogelijk gemaakt door de mevrouw voor mij die stil stond omdat zij eerst nog een - ongetwijfeld bijzonder belangrijk - tekstberichtje wilde af typen. Ik vroeg haar waarom zij niet eerst instapte en dan pas verder ging zitten sms'en. Een tram vol mensen laten wachten omdat je jezelf verschrikkelijk belangrijk vindt is geen goede manier om vrienden te maken.
Uiteraard moest ik mij met mijn eigen zaken bemoeien waarop ik zei dat het daadwerkelijk mijn zaken zijn als iemand mij doelbewust de weg blokkeert.
En inderdaad: alweer ging het niet om een licht getinte jongeman in een jas met bontkraagje. Volgens de logica van PVV-stemmers die dicteert dat iedereen met een kleurtje moslim is was deze blanke mevrouw een christen.


8 opmerkingen:

Renesmurf zei

Geloof me, Sinterklaas bestaat. Echt, als honderdduizenden dat geloven dan is het zo.

En het gedrag van de mensen is zeer moeilijk peilbaar. Wel interessant.

Redstar zei

Ja, dat soort onzin doorstuur mails stuur ik retour met de mededeling dat bij aanhoudend doorstuurmailtjes ontvangen, het e-mail adres in de spam gaat.
Dan ben ik er iig van af. Maar het helpt wel.

Ollie zei

Deze dingen haat ik , ik weiger daar aan mee te doen en als ze verder proberen blokkeer ik hum mailadres sans rancune !

Sjoerd zei

Over dit soort mail denk ik niet lang na... gewoon delete, daar maak ik geen woorden over vuil.

francky spruytte zei

vroeger werd ik door zulke mensen soms lastig gevallen op msn. Eerst speelde ik het spelletje mee en dan op het hoogtepunt, blockparty. Mij laat ik daardoor niet vangen.

rietepietz zei

Misschien heb ik wel alleen maar "normale contacten"via mail, ik krijg dat soort mailtjes nóóit! Ik kan aan de neus van een blanke mevrouw niet zien of ze christen is , evenmin als ik aan de neus van iemand met een kleurtje kan zien of hij/zij moslim is.
Ik ken wél een blanke moslim en gekleurd christen, net als de omgekeerde combi!

די מריו zei

Is dat dan echt niet zo van die vrouw van Ghana? Ze komt volgende week namelijk ;-) Misschien moet ik dan toch die agent uit Gent maar even raadplegen voor wat advies eraf.

Love As always
Di Mario

gerdaYD zei

Jouw lijstje met 'te doen' is elke dag precies overvol hé lieve Terrebel, waar blijf je de energie vandaan halen om het allemaal daadwerkelijk ook te doen?
En wees gerust, dergelijke mailtjes gaan stante pede naar de prullenbak, ik val daar niemand lastig mee en wil ook niet graag dat men dat met mij doet... Alleen als het bericht van de Sint, of liever nog van Zwarte Piet komt stuur ik het wel door *wink, big smile*