Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, maart 17, 2013

Thuis

Tussen alle bedrijven door schrijf ik niet alleen verhaaltjes maar ook opiniestukjes. Dat vind ik gewoon leuk. En soms gebeuren er minder leuke dingen in mijn leven...

Donderdag vernam ik dat een vriend was overleden dus het voelde best wel raar om die avond grapjes te maken als werk.

Vrijdagochtend was voor aquajoggen, daarna waren wij even op visite in Bussum (reserve-auto halen omdat de eigen auto tijdelijk defect is) om daarna een broodje te eten in Spijkenisse (mijn vriendin maakte kennis met m'n peetzoon), een kastje op te halen in Vlaardingen en het avondeten te gebruiken bij vrienden in Pijnacker.

Vrijdag wist ik begin van de avond nog niet wat ik zaterdag zou gaan doen; een duikles met m'n kinderen, naar de crematie van die vriend of werken in Rotterdam. Dat ik dat niet wist kwam omdat mensen niet reageren op e-mails, voicemail-berichten of sms'jes.

Het kwam allemaal goed en zo kwam het dat drie kinderen en hun vader zaterdag te zien waren in het tuincentrum voor een paar plantjes en in de dierenwinkel voor een kameraadje voor Toos of Moos. De zusjes van 11 en 12 noemden de nieuweling al snel Koos. Hier ziet u de eerste officiële foto van Toos of Moos en Koos:

Omdat onze wc verstopt was aten en logeerden wij bij mijn vriendin alwaar wij het toilet wél konden vinden (excuses voor die flauwe grap).
Wij aten uit Tsjechië meegenomen vlindertjespasta en speelden een potje Chinees Dammen. Vandaag lunchten wij bij mijn moeder, gingen langs bij een atelier opening van vrienden en brachten de meisjes om vijf uur thuis.

5 opmerkingen:

Renesmurf zei

ja, het leven raast voort he, er is altijd wel wat.

Gelukkig ook momenten van rust, en besef.
Altijd spijtig als er iemand overleden is.

Sjoerd zei

Soms is het maar goed dat je leven niet altijd te voorspellen is. Dat maakt het voor mij leuk...

די מריו zei

Tja, dat is de andere kant van entertainment. Je moet leuk doen ook al staat je hoofd er niet altijd naar. Dat zullen mensen niet altijd in zien. Is Koos de witte of de oranje? Grapje is geaccepteerd.

Love As Always
Di Mario

rietepietz zei

Ik neem aan dat de vriend waar je het al eerder over had nu gestorven is, gecondoleerd!
Lijkt me inderdaad niet makkelijk om "lollig" te moeten zijn als je een vriend verloren hebt en tja, hier past natuurlijk geen grap achter al ligt die voor het oprapen als ik aan de toiletgrap denk , toch maar niet dus , zelfs niet met een excuus!

gerdaYD zei

Altijd vreselijk een goede vriend te moeten verliezen... Maar voor die vriend is het natuurlijk nog veel erger. Sterkte lieve Terrebel en al zijn nabestaanden!