Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, december 04, 2012

Chatten

Gisteren voor het eerst sinds tijden gezellig uitgebreid zitten kletsen met buurvrouw Winonah en 's avonds nog niet voldoende hersteld van ons weekendje Parijs om naar een bijeenkomst te gaan.

Vandaag een paar resultaten binnen van aanmaningen die ik eerder verstuurde. Heel vreemd dat debiteuren opeens kunnen betalen als je het woordje 'incasso' noemt in een betalingsherinnering...

Goed beschouwd eigenlijk best vreemd dat er meer mensen zijn die in Jezus geloven dan in Sinterklaas. Van die laatste zijn er namelijk heuse documenten die bewijzen dat Sint Nicolaas, de bisschop van Mira, daadwerkelijk bestaan heeft en van die eerste zijn er eigenlijk alleen maar verhalen uit overlevering.

Net zo vreemd is het dat dit jaar er weer meer geld aan cadeautjes is uitgegeven op 'Black Friday' dan het jaar daarvoor. 9 Procent maar liefst! In Amerika is dus blijkbaar de kredietcrisis voorbij. En ook in Nederland lijkt er niets aan de hand want hoewel mensen steen en been klagen hebben zij ook dit jaar weer meer cadeaus door Sinterklaas laten kopen dan ooit. En dan met name gezelschapsspelletjes.

Al jarenlang gaan er stemmen op om gewelddadige spelletjes te verbieden. Schietspelletjes, autorace-spelletjes...het zou allemaal leiden tot openbaar geweld.

Nu vraag ik u: hoeveel werkelijke gewonden zijn er ooit gevallen door of bij het spelen van World of Warcraft, Angry Birds of Minecraft? Hoeveel mensen zijn er echt doodgereden na het spelen van Carmageddon? Zet dat voor de lol eens af tegen het aantal mensen dat daadwerkelijk in het ziekenhuis beland na een spelletje voetbal en beantwoord dan de vraag: 'Om het aantal geweldsdelicten te laten afnemen, welk spel kan beter worden verboden: voetbal of Call of Duty?'

Toch vinden wij dat jongelui minder achter de computer moeten zitten en vaker buiten moeten spelen. Is het buiten spelen met twee vriendjes dan zoveel beter dan het online spelen met een paar honderd vriendjes? Is praten met een paar kinderen dan beter dan met hen te 'chatten'?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jeroen Willems

3 opmerkingen:

rietepietz zei

Gelukkig dát ze reageren toch , binnen is maar binnen en je hebt er voor gewerkt !

En toch zie ik kinderen liever wat vaker buiten spelen dan nu gewoon is ,ze hebben beweging én frisse lucht nodig die ze voor de PC nou eenmaal missen !


Di Mario zei

Mij is wel opgevallen dat als ik thuis opruim zoals bij tetris dat de stapel dan niet kleiner wordt zoals in het spel ;-)

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Je hebt gelijk lieve Terrebel, aan spelletjes is er nog nooit eentje doodgegaan. Maar ik vraag me wel af of het de lat naar écht geweld niet naar beneden haalt. Nu ja, de vorige generaties hadden zo's spelletjes niet en toch hebben ze, en doen dat nog, heel wat oorlogen uitgevochten!
Succes met het incasseren van de achterstallige betalingen jongen!