Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, mei 01, 2011

Types

Heb met zoon samen een heerlijke Koninginnedag beleefd! De opbrengst van de spullen op ons kleedje was niet zo hoog als eerdere jaren maar daar gaat het ook niet om. Het weer was ook veel te mooi om de hele tijd te blijven zitten. Daarom zaten wij ook niet lang...

Het mooie van zo'n dag als Koninginnedag vind ik dat je op straat nauwelijks status-verschil ziet: die dronken gast die waggelend een gracht in donderde was misschien een lokale daklozenkrant-verkoper maar had net zo goed de een of andere topmanager kunnen zijn.

Topmanagers vinden al jaren dat hun exorbitante bonussen en andere beloningen gerechtvaardigd zijn "want in buurlanden verdienen managers ook zo veel." En stelt de overheid paal en perk aan bonussen, dan verhogen zij gewoon hun eigen "basis"-salarissen met een procentje of 70. Simpel. Zij dreigen zelfs met naar het buitenland te vertrekken als hun eenvoudige verzoekje om een extra bonus van een paar miljoen niet wordt gehonoreerd. Ik zeg: niet dreigen maar doen!

Dat deed mijn zoon tenslotte ook:

Hij won met zijn klas alle wedstrijden van de sporten tijdens de recente sportdag: zowel die van softbal alsook die van voetbal. Helaas moest hij met het openbaar vervoer naar het sportveld want het achterwiel van zijn fiets werd gejat. En de volgende dag ook nog het voorwiel. Erg flauw om als je de fiets niet kunt stelen dan maar het wiel te pikken!

Hebben jullie een dader op het oog? Mogelijk. Het gaat om een iets oudere blanke man die zichzelf graag een christen noemt en al vaker geklaagd heeft bij de politie en op bewonersavonden over "die [censuur]marokkanen". Hij is al meerdere malen op de vingers getikt voor het doen van valse aangiftes.

Het zou zomaar kunnen dat hij zelf verantwoordelijk is voor een deel van het vandalisme in de buurt, gewoon om de lokale jeugd de schuld te kunnen geven. Bah! En dan jezelf Christen noemen "omdat je naar de kerk gaat." Ja hallo, naar de kerk gaan maakt geen christen van je, net zo min als in een garage gaan staan een auto van je maakt. (Die grap plaatste ik al eens eerder, maar ik blijf'm leuk vinden...;-))

Vorig jaar nog werd een man betrapt. Nadat hij voor de camera's van een lokale omroep had geklaagd over de enorme vuilnisbelten aan de rand van de stad "waar al die buitenlanders hun rotzooi dumpen", besloot de politie (zonder het te vertellen!) daar een camera op te hangen om mensen te kunnen betrappen op illegaal dumpen en ze een boete te kunnen opleggen. Binnen een paar weken zagen ze een sjieke auto stoppen, een man in pak uitstappen, een paar vuilniszakken uit de kofferbak slepen en op de grote hoop storten. Dat was dus diezelfde man die klaagde over "die buitenlanders" maar zelf in "een nette buurt" in Amsterdam-Zuid woonde.

Ik weet niet hoe het met u zit maar persoonlijk heb ik een pesthekel aan dit soort types.

O ja: voor wie dat leuk vind. Vandaag werd mijn bijdrage aan het vervolgverhaal op It's Anoushka's Blog gepubliceerd. Hoewel het verhaaltje los te lezen valt verdient het aanbeveling te beginnen bij deel 1.


18 opmerkingen:

Lutje zei

Ten eerste bedankt voor je reactie op mijn blog. Nu kom ik hier ook eens piepen. Dit verhaal; ik denk er net zo over als jou, ik kende ook iemand die me aanreed en die zei me, ik ga wel naar de kerk...dan ben je mis bij me, ik hou gewoon van eerlijke mensen of ze nu wit, geel, rood, bruin of blauw zijn;-)

thatfullmoonguy zei

Heeey mr. Terrebel, dank je! En ik zou zeggen, ja, die fantasie is medium rijk :)

Ah, wat een aso dat geval van die vuilnisdumper en vuilspuiter richting "buitenlanders". Ik weet dat in volksbuurten met veel nederlanders er belachelijk veel zomaar op straat wordt gekieperd. Maar, interessant wat je zegt over status- en standsverschillen: kwa asocialiteit scheelt het niet veel in iets rijkere buurten, zoals ik hier om me heen ken. Hier wordt de troep in mooie beschermde bosjes en beekjes gedumpt; maar wel iets stiekemer.

Afijn: een goede week!
Groeten, Clemens.

Di Mario zei

Misschien ben je tegenwoordig wel eerder een christen als je niet naar de kerk gaat. Die onzin die ze bij het verhaal verzonnen hebben kun je toch niet meer serieus noemen.
Trouwens... die bonushappers..... die wil ik wel helpen met de grens overzetten. Dan gaan ze daar maar geld afhandig maken.

Love As always
Di Mario

Salty Letters zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Salty Letters zei

e hebt weer een hoop meegemaakt, eigenlijk zou een weekend dan wel dubbel zo lang mogen zijn.

Jouw verhaal was in elk geval een mooie afsluiting van dit mooie weekend.

* gelukkig kun je bij jou op de valreep nog de typfouten verbeteren ;) *

Sjoerd zei

Dit soort typetjes moet je geen straf uitdelen. Gewoon openbaar maken in nieuws en kranten. Doet hij nooit meer...

www.brillie.nl zei

Sommigen zeggen 1000 euro te vangen op een dagje markt. Volgens mij is dat overdreven.

Redstar zei

Zulke figuren zijn er meer als men denkt. De schuld afschuiven juist voor meer haatzaaierij.

rob alberts zei

Mijn zonnige achtertuin en het park aan de plas hebben mij een geweldig weekend bezorgd. Veel vreemde types heb ik niet gezien, wel veel kinderen en hondenuitlaters.
Zonnige groet

Leibele zei

Een hekel is niet het juiste woord maar komt slechts in de richting.

tikje wit zei

Mn zoontje,die een 'vers'-koninginnemarkt-gekocht- Bert&Ernie-setje in z'n knuisten gekluisterd had, liep per ongeluk tegen De Burgemeester aan (met ketting en al)..Hierna volgde een gesprek over wie er t liefst was; Bert...of tóch Ernie..... "Ach, eindigde de beste man, "ze zijn natuurlijk allebei lief". En wat een wijsheid is dát...(!?)
Enneh... die "Rijke"-Buurtvervuiler; arm kind...

Anoniem zei

Ach, dit lijkt me nou echt een broodje aap verhaal. En niet bij voorbaat mensen beschuldigen hè? Dat is immers des PVV' s.

Terrebel zei

@Anoniem: dankjewel voor het bevestigen van mijn vooroordeel dat het juist PVV-aanhangers zijn die zo laf zijn om anoniem te willen blijven...;-)

Anoniem zei

Het is natuurlijk een vooroordeel om te veronderstellen dat ik een PVV-er zou zijn. :-)

Terrebel zei

Zo is dat. 'Elke PVV'er is graag anoniem" kun je niet omdraaien tot 'Niet iedereen die anoniem blijft is een PVV'er'. Elke koe is een dier maar niet elk dier is een koe.

Terrebel zei

P.s. En natuurlijk kun jij geen PVV-aanhanger zijn; jij kunt immers spellen én weet smileys op de juiste wijze te gebruiken. Je gebruikt zelfs leestekens op de juiste manier en onthoud je van een overdadig gebruik van hoofdletters.

Anoniem zei

Dank voor het compliment.

Terrebel zei

Kijk, en dan heb je nog manieren óók! Nu weet ik zeker dat jij geen PVV stemt.