Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 03, 2011

Drijven

Volgens mij zijn wij vandaag geslaagd voor diverse moederdag-cadeautjes: voor mijn eigen moeder, voor de moeder van twee überschattige meisjes en voor de biologische moeder van mijn zoon.

Na onze beregezellige middag wilde jongste zusje Dayna graag blijven slapen maar helaas kon dat niet vanwege een afspraak die zij morgenochtend heeft. Een ander keertje dan...

Verder vandaag was ik met mijn kinderen naar het circus; het Magic Circus. Een heerlijke anderhalf uur van "oh" en "ah"-geroep, luisteren naar de gierende lach van een stel blije kinderen van diverse leeftijden. En natuurlijk popcorn. Natuurlijk, erg gezond is dat vette spul niet. Maar het hoort toch wel een beetje bij circus-bezoek. Een soort van traditie.


Rond het fenomeen 'Huwelijk' zijn nog wel meer tradities:

Een stel mensen ging trouwen. Een man en een vrouw. Met elkaar. Niets wereldschokkends maar toch vonden miljoenen mensen het leuk of zelfs noodzakelijk om er bij te zijn, al dan niet ter plaatse. Het waren namelijk beroemde mensen die in het huwelijk traden. Beroemd, niet omdat ze iets geweldigs hadden gepresteerd maar alleen maar beroemd omdat ze beroemd zijn. En hij eigenlijk alleen maar omdat hij een beroemde moeder had. En zij omdat zij (tot aan het ja-woord) zijn verloofde was.

Nu gun ik William en Kate het huwelijksgeluk van harte, hoor! Hoewel het nog maar de vraag is of hun huwelijk gelukkig zal zijn. Dat weten we pas over enige tijd. En dat is misschien wel de échte spanning rond trouwen: zal het allemaal goed gaan?

Punt is dat je dat niet vantevoren weet. En dat is leuk. Stel dat wél al vaststaat hoe een relatie er over zoveel jaar bij staat! Mij lijkt dat net zoiets als het kijkschijfje van Titanic aanschaffen en steeds maar weer opnieuw bekijken. Het is toch écht al een hele tijd bekend hoe het afliep met Leonardo Di Caprio dat beroemde schip.

Maar hoewel ik er geen moment wakker van zal liggen mocht het onverhoopt misgaan, toch hoop ik voor William en Kate dat hún huwelijksbootje blijft drijven.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Henry Cooper

10 opmerkingen:

  1. Ze hebben lang genoeg de tijd gehad om te kijken of ze zonder oorlogen door het leven kunnen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb je dan nog tips voor mij voor moederdag ;-)

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja die grote ijsbergen die liggen vaak wel voor 90% onder water en dan zie je ze niet zo goed aankomen. Daar helpt het hardste staal niet tegen. Hoewel er wellicht ook sprake was van constructiefoutjes en de foute staalsoort. Maar het is wel wat een klok- en klepelverhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Koningshuizen zijn zoiets raars. Het zijn net mensen, maar het zijn ook een soort goden.
    En dat staat me tegen.

    En hoe het afloopt zal me een worst zijn.

    Een film daarintegen kan je zien als een kunstwerk, het is meer dan alleen het verhaaltje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb er geen seconde van gezien en een vriendin van me foeterde me bijna uit omdat ik niet zat te kijken toen ze langskwam en ik voor haar de tv niet wilde aanzetten. Ik vind al die heisa er rondheen complete waanzin.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het huwelijk is vooral een economisch belang voor de staat en slechts een ritueel voor de bruidsparen. koninklijk of niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Redstar: Raar dat men het je kwalijk neemt als je weigert aan een hype mee te doen. En dan nog het gigantische bedrag dat zo'n ritueel kost! Tienduizenden Engelsen hadden financieel gered kunnen worden. Of ontelbare kinderen hadden gered kunnen worden van de hongerdood. Het huwelijk klein en besloten houden en 10 miljoen geven aan bijv. Artsen Zonder Grenzen...dát was een mooi gebaar geweest van dit Engelse stel. Vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. het is in ieder gezin wel eens oorlog.
    dat zal bij hen niet anders zijn dan bij gelijk wie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als het te stil in de relatie is , is het ook niet goed !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem13:41

    Niets staat vast, dat staat vast

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!