Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, januari 24, 2011

Lol

Vandaag kreeg ik wat nieuwe oefeningen in verband met mijn versleten heup, draaide ik twee wasjes (inderdaad weer eentje voor een buurvrouw) en werkte ik mijn administratie bij.

Zaterdag was ik met mijn zoon naar zijn biologische moeder. Heel fijn dat ze nu in een inrichting zit waar verpleegkundigen niet alleen haar naam kennen maar waar men zelfs de bewoners stimuleert in van alles en nog wat. Zo kijkt m'n ex wekelijks uit naar de franse les, om maar iets te noemen. Die avond aten we een hapje bij m'n moeder en brachten daar de kerstspullen naar zolder.

Gisteren deden we rustig aan omdat m'n zoon zich voorbereid op een belangrijk proefwerk. Hij nam pauze van het studeren om samen met mij naar 'Das Experiment' te kijken, een Duits sociologisch drama annex thriller. Erg aangrijpend én goed voor z'n Duits.

Het ging in de film ondermeer over het schijnbaar gemak waarmee mensen bereid zijn anderen te verlinken.

En verdorie! Zit ik hier een beetje mensen op te roepen om anderen niet te verlinken, gaat het CDA mij een beetje lopen dwarszitten! In de persoon van Sabine Uitslag willen deze "christenen" mensen stimuleren Joden rokers aan te geven. Althans mensen die het rookverbod negeren.

Ooit kreeg je nog 2,50 als je (uiteraard anoniem want hypocriete mensen blijven graag buiten schot) de politie vertelde dat je buurman Joden op zolder verstopte. Nu krijg je een app op je smartphone als je bereid bent te vertellen dat mensen stiekem roken in de kroeg op de hoek.

Natuurlijk, met de meeste Joden indertijd liep het een heel stuk slechter af dan met de meeste rokers nu (het is natuurlijk niet te vergelijken) maar dat doet niets af aan het feit dat de overheid mensen aanmoedigt elkaar te verlinken. En zo begint het...:-(

Maar ik heb er ook een beetje pret van want Wilders zal er enorm van balen dat hij niet met dit plan kwam. En als meneer de Grote Geblondeerde Gedoger baalt, dan heb ik lol.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jack LaLanne


21 opmerkingen:

Anoniem zei

.....uw blog is niet leuk!! Dergelijke vergelijkingen slaan werkelijk nergens op. U moet zich diep schamen!
Tecla

Fokkio zei

Dit gaat wel wat ver inderdaad. Maar ik geloof niet dat het zo begint en dat we straks een nieuwe nazi-marschappij hebben.

Fokkio zei

maatschappij bedoel ik..

Sjoerd zei

Ik voel me ook niet prettig bij het verraderwerk van nu...

Renesmurf zei

ja, zo begint het. Alles begint klein, en het gezwel groeit groter en groter!
En dan is het te laat.

Terrebel zei

@Tecla: Daar zijn wij het dan over eens. Ook ik hou niet van (schrijven over) klikken. Zeker niet als dat ook nog'ns door een regeringspartij aangemoedigd wordt. Zie het als het vergelijken van Wilders met Hitler. Natuurlijk hebben we vele malen minder last van Wilders dan de wereld had van Hitler. Maar het valt moeilijk te ontkennen dat beiden zich bedien(d)en van dezelfde methodes. Overigens zie onze toemalige koningin indertijd nog dat het allemaal wel meeviel met die aardige meneer Hitler...

Terrebel zei

@Tecla: In het stuk zélf verklaar ik bovendien dat beide zaken niet met elkaar te vergelijken zijn. Lees nog maar'ns even terug. Het staat er écht.

En het spijt me dat U teleurgesteld bent in het feit dat dit geen "leuk" blog is. Ik schrijf vooral om mensen op andere gedachten te brengen en te informeren. Af en toe heb ik dan een grapje tussendoor. Dat dan weer wel. Bedankt voor het langskomen en mag ik U verzoeken een ander stukje van mijn hand te lezen? Misschien dat U dat toevallig amusanter vindt.

suske zei

Hitler is er ook niet in één dag gekomen.
Dit verklikken en Wilders kan de aanzet zijn naar iets veel groters en rampzaligers.
Oppassen dus !!!

Di Mario zei

De GGG was toch voor roken in de kroeg. Tenminste.. als ik me kan herinneren. Misschien heb ik me niet genoeg verbeeld in zijn politieke programma... Maar sommige dingen hoeven niet 100% denk ik dan.

Love As Always
Di Mario

Terrebel zei

@Di Mario: De PVV hield ook vast aan "65 blijft 65". Tot maar liefst twee hele uren na de laatste verkiezingsuitslag. Overigens is het partijprogramma nog steeds niet aan deze draai aangepast. De PVV is ook voor het strenger straffen van criminelen. Behalve als het om PVV-kamerleden gaat uiteraard.

Terrebel zei

@Suske: Persoonlijk prefereer ik de term "waakzaam". Maar ja, dat is eigenlijk synoniem voor "oppassen". Er zijn tekenen die erop wijzen dat Nederland radicaliseert maar er zijn ook steeds meer mensen die dat beseffen en er wat aan proberen te doen. Nu maar zorgen dat de zorgen ons niet beheersen en gewoon lekker genieten van wat het leven ons biedt.

Leibele zei

De PVV heeft de naam maar de echte NSBers zijn allen CDAers.

Ollie zei

Ollie wordt er erg slecht van dit te lezen ! Niet over jou Terrence ! Maar die pvv begint me de strot uit te hangen !
Ook Ollie heeft pijn aan de heupen misschien tips Terrence!

Anoniem zei

nsb-ers noemen wij dat. Verraaiers! Mijn papa heeft zoals je weet in de kampen gezeten en ik begrijp je desalniettemin. Misschien omdat niet iedereen je kent die hier leest of niet goed leest! Ik voel me in ieder geval zeker niet aangesproken of gekwetst!
Schrijf vooral door, je doet het prima!

Redstar zei

Als ik ergens een hekel aan heb is het wel klikken. Klikken en de PVV. Wat Brinkman nu weer uitgevreten heeft bv... Je wordt er moedeloos van.
Overigens zijn het de (schijn)heilige in de maatschappij die zondags god vrezenm die doordeweeks erg gemakkelijk kunnnen klikken....

gerdaYD zei

Blij voor je zoon en zijn biologische moeder Terrebel, het moet een opluchting zijn haar zo goed verzorgd te weten...

Als kind mocht je niet klikken
Niets pikken, ruitje tikken
Niet van je bord aflikken
Wat mocht je eigenlijk wel?
En de regels van het spel
Werden je nooit verteld
Die had je maar te slikken
Zo niet kreeg je een lel

Wie dit niet wenste te pikken
Die ontkwam niet aan zijn straf
En owee als je klikte
Groeide je hand boven je graf
Maar het meeste dat niet mocht
Dat deed je lekker toch
Zo werd je leven stiekem
Slinks gevuld met achterdocht (...)
© Freek de Jonge

Terrebel zei

Geweldige tekst, Gerda! Past mooi bij m'n stukje. Dankjewel!

Wij zijn ook erg blij dat het zo goed gaat met m'n ex. Er is zelfs een tijd geweest dat ze door de waas van medicatie en waandenkbeelden haar eigen zoon niet herkende als die voor haar neus stond. Dat was niet leuk.

Anoniem zei

Heel vervelend die heup van jou, waarom geen nieuwe heup??? Ik kom uit een heupenfamilie en sommige familieleden zijn al aan hun 2de heup toe. Of krijgen binnen jaar 2 nieuwe heupen. Hoor ze niet meer over pijn dus gaat het vast goed met die heupen.

Sterkte.

Terrebel zei

@Ollie: Enig idee wat het heipen-probleem kan zijn. Bij mij is-ie versleten. Ik heb tegenwoordig nieuwe oefeningen en die zorgen er in elk geval voor dat ik zonder pijn kan slapen. Mocht de pijn toch te erg worden dan mag ik aan de medi-wiet.

@Silly: Dankjewel voor je steun. Inderdaad jammer dat niet iedereen het leest zoals ik het bedoel. Ik begrijp het sentiment natuurlijk wel.

@Redstar: Dat soort mensen ken ik ook, ja. Op zaterdag je vrouw én je dochter verkrachten en op zondag gewoon 50 weesgegroetjes opzeggen...Dat is gebeurd in mijn zeer directe omgeving. De man noemde zichzelf een praktiserend katholiek. In de praktijk heeft hij nooit tijd om mensen te helpen "vanwege zijn werk voor de kerk". Vervang "kerk" door "kroeg" en je weet hoe het echt zit.

@Anoniem: Ik krijg inderdaad een nieuwe heup. Over zeven jaar.

Anoniem zei

Sorrie dat was ik ctje was niet bedoeling om anoniem te schrijven
Waarom 7 jaar nog meer pijn hebben? Behalve dat je waardchijnlijk de kunstheup ook vervangen moet worden?
Ctje

Terrebel zei

@Ctje: dat is wat de artsen mij vertelden. Men vindt mij te jong om nu al aan een kunstheup te gaan.