Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 12, 2011

Geschiedenis

De laatst paar dagen mochten wij bezoek ontvangen van ondermeer buurvrouw Hetty en buurman Dudo. Ook op straat kwam ik weer de nodige bekenden tegen. Ja, wij wonen in een leuk buurtje.

Je zult maar in Queensland wonen! In een gebied dat groter is dan Nederland en België tezamen heeft aanhoudende regen gezorgd voor overtromingen van ongekende omvang. Ik persoonlijk kan mij niet voorstellen wat de ellende is die die arme Australiërs moeten doormaken. Misschien kunnen we een steentje bijdragen en (geld voor) zandzakken sturen of zo maar ja...wat begin je tegen de krachten van de natuur?

Kijk bijvoorbeeld ook naar Haïti, ook al zijn de ogen van de wereld er niet meer op gericht. Een groot deel van de bevolking heeft huis en haard verloren en vele geliefden vallen te betreuren. Natuurlijk was de wereld geschokt toen het gebeurde, nog niet eens zo heel lang geleden.

Maar kijk nu eens: de enige buitenlandse hulpverleners komen notabene uit Cuba, toch al niet zo'n rijk land. Toch besteedt men geld en mankracht om onbekende mede-wereldbewoners te helpen. Een fraai voorbeeld van solidariteit.

En eigenlijk is het een raadsel dat landen als Nederland en Amerika maar al te graag honderden militairen naar Afghanistan sturen maar welgeteld nul mensen en nul euro over hebben voor het verlenen van hulp aan de mensen in Haïti en Australie.

Tegelijkertijd verbaas ik mij ook over de massale vogelsterfte, zomaar opeens. Op verschillende plekken in de wereld lijken duizenden vogels zonder aanleiding dood uit de lucht te vallen. Intussen stromen stranden van ondermeer Hawaii vol met miljoenen dode vissen. Waarschijnlijk "dankzij" een verkeerde bezuiniging van BP die leidde tot de grootste olieramp in de geschiedenis.

10 opmerkingen:

Ollie zei

Hela , hola Terrence , wat Ollie je nu gaat vertellen is heel cru , maar vergeef me Ollie is totaal zo niet , maar de bittere waarheid ;
Haïti is voor de VS en Europa van weinig belang (als de koude oorlog nog bestond wel) gronstoffen , strategisch van geen belang ! Afganistan wel , dicht bij broeihaarden Pakistan en Iran !En ertsen ! herinner je nog het eilandje Grenada jaren geleden ook in de buurt van Cuba , die ook een kommunistich regime wou opzetten ? Na drie dagen hadden de Amerikanen grote kuis gehouden ! "Today we have done what we have to do !" Zei Reagan.

suske zei

the USA rules en zij bepaalt wie geholpen wordt en wie niet. De rest heeft Ollie al duidelijk gemaakt, waarvoor dank.

Renesmurf zei

We zullen het nooit weten, vanwege de grote doofpot.
Nu maar zien of wikileaks zijn werk kan doen, namelijk alles openbaar maken wat er maar achtergehouden wordt.
Misschien is het dan nog niet te laat.

Di Mario zei

Helaas heeft Ollie een punt waar weinig aan te tornen valt. Jammer dat er niet eens wat mensen naar andere landen gestuurd worden.

Love As Always
Di Mario

Leibele zei

Nog even en het is 2012. Nu maar eens zien of dat de eindtijd is.

Redstar zei

Die vogels die naar beneden vallen is van alle tijden. ook visen spoelen wel vaker aan.
HEt gaat om de uiteindelijke doelen die de [strike]bezetter[/strike] hulpverlener heeft waarom het ene land wel, en het andere land niet...

gerdaYD zei

Ollie heeft hier een rake reactie op gegeven Terrebel, ook ik ben het er helemaal mee eens...
Toch hoop ik dat jij het allemaal niét te veel aan je hartje zal laten komen en gelukkig probeert te zijn...

Terrebel zei

@Redstar: Dat klopt van die vogels en vissen en zo. Misschien moet de berichtgeving de aandacht afleiden van de échte nieuwsberichten?

@GerdaYD: Geen zorgen. Er is plek genoeg in mijn hart voor de leukere dingen in het leven.

Fokkio zei

Het geld wordt verkeerd verdeeld. Teveel naar wapens en te weinig naar echte hulp. Helaas wordt er niet gewerkt aan een betere wereld door de mensen die het voor het zeggen hebben.
Dat van de vissen en vogels is frappant. Het zal misschien vaker voorkomen. Maar ik gellof echt wel dat het nu meer is dan anders. Anders hadden we daar wel veel vaker over gehoord.
Maar verder sluit ik me aan bij Gerda. Het heeft geen zin om ongelukkig te zijn om dingen waar je zelf geen invloed op hebt. Fijne dag Terrebel.

Mammalien zei

Beroerd he...

Gelukkig heb jij een leuke buurt met leuke buren (en droge voeten).