Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, december 28, 2010

Goed bezig

Dank voor de tips die ik mocht ontvangen naar aanleiding van de publicatie van m'n vernieuwde website. Daarom bij deze de aangepaste versie met meer foto's, een extra filmpje (zet de luidsprekers maar aan!) en nog zo wat. Ook lijkt het menu nu wat beter te werken...

Het nieuwe belastingplan is er door! Eerlijk gezegd moet ik mij er nog in verdiepen maar wat ik wel weet is dat de verhoging van het BTW-tarief voor de kunsten per 1 januari 2011 niet doorgaat. Dat wordt september...:-(

Gek genoeg zijn de BTW-tarieven voor loodgieters en timmerlieden verlaagd "want dat is goed voor de economie". Waarom het verhogen van het BTW-tarief voor kunst en cultuur dan ook goed is voor de economie vind ik dan een raadsel.

Volgens onze geweldige rekenmeester, Mark Rutte, is prijsverhoging goed want dat betekent dat de theaters meer geld krijgen en dus de overheid ook.

Onzin. Rutte kan niet rekenen. In de eerste plaats zien die theaters niets terug van de prijsverhoging want de extra BTW gaat rechstreeks naar de Staat. In de tweede plaats zal de exorbitante prijsstijging betekenen dat minder mensen naar het theater gaan en dus minder mensen gebruik zullen maken van de horeca in en om het theater. Als je alles en alles doorrekent zul je zien dat een en ander juist zal leiden tot minder btw-opbrengsten voor de overheid.

Maar ja, VVD'ers blijken vaak problemen te hebben met logisch nadenken.
Denk maar aan het zinnetje:"Als je mensen hun uitkering afneemt gaan ze vanzelf wel werken."

Gek genoeg vallen zij doorgaans van hun geloof op hetzelfde moment dat hun ontslagbrief op de deurmat valt.

Zo blijken veel VVD-, CDA- en PVV-stemmers opvallend vaak voorstanders van dwangarbeid:

Werklozen verplicht "vrijwilligerswerk" laten doen. De gemeenten mogen beslissen wat "maatschappelijk verantwoord" vrijwilligerswerk is. Zie hiervoor ook mijn correspondentie met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid:


Er was ooit een proefproject waarbij werklozen te werk werden gesteld met behoud van uitkering.

Een journalist kwam erachter dat velen van hen kwamen te werken op het tuinbouwbedrijf van de broer van de betrokken wethouder. Handig. Want Polen kosten toch al gauw zo'n 3.50 per uur en dwangarbeiders zijn gratis...

De hoofdstedelijke VVD wil bijstandstrekkers verplicht sneeuw laten ruimen.

Handig want dan kunnen de uitkeringen nog verder omlaag.
Huh? Hoezo dat dan!?

Welnu: Er is dan namelijk sprake van concurrentievervalsing en volgens de wet mogen bijstandstrekkers niet als vrijwilligers werk doen waar anderen voor betaald krijgen. Anderzijds worden zij óók gekort indien zij dit aangeboden "vrijwilligerswerk" weigeren.

En hoe kun je het nog vrijwilligerswerk noemen indien het verplicht is?

Ja, de VVD is weer goed bezig!


11 opmerkingen:

Salty Letters zei

Sja, en nu zou Mark Rutte jouw stukjes nog moeten lezen.

Anoniem zei

Wat goed die filmpjes, super om je zo te zien. Hoop dat we nog meer te zien krijgen.

ctje

Sjoerd zei

Ik ben nog even terug geweest. Het menu werkt inderdaad iets beter, maar nog echt niet optimaal. En troost je, de meesten zijn niet blij met deze regering, en wat mij betreft hoeven ze hun werk echt niet af te maken.

suske zei

en met nieuwjaar zullen we weer veel beloftes over ons heen krijgen.
ik vrees voor de nabije toekomst.

Ollie zei

Ollie houdt zijn hart vast wat er bij ons gaat gebeuren!
En nieuwe website ?

Renesmurf zei

VVD weg er mee, ze zijn er voor de rijken.

Di Mario zei

Mooi voorbeeld, maar zo krom is het wel. Tuurlijk er zijn altijd mensen die zouden moeten werken. Maar er zijn ook zat mensen die niet kunnen werken.

Love As always
Di Mario

Jerry zei

wat ben je toch een kleine lulhannes met je gezeik.

Fokkio zei

Leuke filmpjes op je site. Het menu is nu wat beter. Volgens mij bewegen ze wat minder snel en onrustig.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet tegen BTW-verhoging op cultuur ben. Maar als dat bij timmermannen en loodgieters omlaag gaat, dan slaat dat nergens op.
Men zou mensen met een uitkering aan betaald werk moeten helpen.
Een prettige dag nog Terrence.

Annojo zei

Als er zoveel werk voor werklozen is, maak er dan banen van, zou ik zo zeggen. Maar dat kunnen de geleerde heren dan weer niet voor elkaar krijgen...

Terrebel zei

@Jerry: Dapper dat je niet meer anoniem je gal spuit. Wist je dat ze bij Elsevier al weten wat jij uitspookt onder werktijd? Nog even een vraagje: wat heb jij tegen mij en waar ken jij mij van? Nu nog je eigen e-mail adres en je bent een brave jongen. (Voor meelezers: Jerry van Werven plaatst graag onder mijn naam rare reacties in forum-discussies en onder andere weblogs. Geen idee waarom want ik ken hem niet.)