Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, oktober 18, 2010

Geen idee

Boek nummer 24 van dit jaar is "Foundation en Aarde" van Isaac Asimov. Nummer vijf in de Foundation-serie behandelt een heuse queeste: De speurtocht naar het begin der mensheid waarbij de hoofdpersoon op zijn reizen de meest kleurrijke figuren ontmoet.

Heel vreemd. Zondagmiddag kwam er een meneer van de woningbouw onze halofoon inspecteren. Zal vast iemand van een particulier bedrijf geweest zijn want ik kan mij niet voorstellen dat medewerkers van de woningbouw op zondag werken. Onze minister-president doet dat natuurlijk wél.

Stelt U zich eens voor dat onze premier daadwerkelijk een voorbeeldfunctie vervulde. Dan zouden vrijwel alle wasserette's in ons land failliet gaan. Mark Rutte laat namelijk zijn moeder nog de was doen. Eigenlijk maakt zij zich daarmee schuldig aan broodroof. Elke vrijwilliger neemt de plek in van een betaalde baan. Of is het omgekeerd en moet je iedereen die zich laat betalen voor wat-ie leuk vindt om te doen het kwalijk nemen dat daardoor een vrijwilliger werkloos thuis zit? Tsja, zo omgekeerd kun je dat nauurlijk ook bekijken.

Tegenwoordig is men van de omgekeerde aanpak; Om te voorkomen dat er nog meer mijnwerkers in de problemen komen bij een zekere Chileense mijn wordt die mijn voorgoed gesloten; om te voorkomen dat criminelen rottigheid uithalen op de Amsterdamse Wallen worden "de Walletjes" langzamerhand afgebroken; om te voorkomen dat Zandvoortse winkeliers nog verder beroofd worden wordt het hen verboden nog langer contant geld in de kassalade te hebben.

Als je die lijn consequent doortrekt zou je ook Geert Wilders moeten afschaffen. Hij kan dan immers niet meer bedreigd en lastiggevallen worden?

De werklieden die het huis van hiernaast verbouwen vallen mij nu al weken lastig met hun gehamer, getik en geboor. Ik begrijp wel dat zij daar niets aan kunnen doen maar lastig is het wel. Veel van mijn werkzaamheden verricht ik namelijk vanuit huis en mij concentreren vind ik lastig. Zeker als het de beurt is aan de ploeg Hollanders om wat leidingen en zo aan te leggen.

De Marokkaanse werklui doen hun werk en gaan naar huis. Hun niet-islamitische ploeggenoten vinden het tijdens het werk noodzakelijk om irritante deuntjes te fluiten, mee te blêren met de radio, zo hard mogelijk deuren dicht te slaan en hun collega in het oor te schreeuwen waar de schroevendraaier gebleven is. En waarom? Geen idee.


12 opmerkingen:

Sjoerd zei

dat is het probleem bij dat soort geluiden, als je je eenmaal stoort wordt het steeds erger...

Di Mario zei

Is het niet nog beter om Geert naar een islamitisch land te sturen. Dan kan hij het kwaad zoals hij het noemt aanpakken bij de wortel. Ik kom hem wel uitzwaaien (om er zeker van te zijn dat hij op het vliegtuig stapt)

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Ik zou op zondag niemand binnenlaten.
Zondag is een rustdag.

Voorkomen is altijd beter dan genezen.
En ik denk dat sommige mensen denken dat Wilders iets wil genezen, en dat andere mensen vrezen voor wat komen gaat.

Leibele zei

Wilders moet nog even blijven hoor, anders zijn er een paar leden van de Taliban en Al Quaida zonder werk. Zij hebben namelijk, zo las ik in de media, een klusje in Nederland gekregen van èèn van hun bazen in Noord-Oost Afghanistan. Een nieuwtje dat zelfs de Ijmuider Courant heeft gehaald.

http://www.ijmuidercourant.nl/nieuws/binnenland/article6502282.ece/%27Taliban-dreigen-met-aanslag-in-Nederland%27

Bertie zei

Asimov is great. Ik las van hem alles wat ik te pakken kon krijgen.
En Geurtje, wat stelt hij helemaal voor?

CiNNeR zei

het is een manier om het werk wat gezellige rte maken denk ik. kan me er wel iets bij voorstellen, al is het voor omwonenden weinig gezellig.

curieuzeneuzemosterdpot zei

*doos oordopjes op blogtafel leg*

mss alle luidruchtige kerels meteen naar de maan verbannen? :-))))))

Ollie zei

Heb ook boeken van Asimov , tja verdraagzaamheid hé ? Zo'n moeilijk begrip voor sommigen !

Wondelgijn zei

Oef, dan is het misschien maar goed dat jij mijn buurman niet bent.... wij hebben nog een megaklus te klaren nl. met een verbouwing... ;-)

Anoniem zei

Whaha, heel herkenbaar! Altijd en eeuwig die radio en dan meestal op een zender die ook nog niet mijn smaak is! Succes kan ik je alleen maar toewensen! En geduld en oordopjes!

fees zei

inderdaad renesmurf

Liesbeth zei

Ik leef met je mee, weet er alles van. Ik woon naast de berging en daar komen de ergste geluiden uit.