Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, september 23, 2010

Controleren

Natuurlijk baalde ik toen vorige week het bericht doorkwam dat de musical waar ik in zou gaan spelen (vooralsnog) niet doorgaat. Opeens moest ik mijn toekomstplannen bijstellen. Nu staat op mijn CV niet voor niets dat ik flexibel ben en nu mocht ik dat weer bewijzen. Natuurlijk zou ik gezellig bij de pakken neer kunnnen gaan zitten en erover klagen dat de wereld zo gemeen is en iedereen tegen mij en zo.

Maar dat vind ik niet leuk. Liever pak ik mijn leven weer op, kijk goed om mij heen en maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Zijn de mogelijkheden die ik wil niet in de buurt, dan creëer ik die zelf wel. Mede daarom vinden de jongelui van het CWI het zo lastig om mij te registreren.

Ondermeer de burgemeesters van Ede en Nieuwegein willen een etnische registratie van Roma. Onvoorstelbaar dat mensen van wie je mag verwachten dat ze kunnen nadenken groepen nog willen laten rondlopen met een equivalent van de Jodenster. Antilliaanse jongeren worden ook al apart geregistreerd "zodat ze beter geholpen kunnen worden". Onwillekeurig denk ik dan aan de wijze waarop katers "geholpen" worden.

Ongetwijfeld zijn er mensen die oprecht vinden dat Antilianen en zigeuners uit Roemenië en Hongarije zich niet mogen voortplanten.

Persoonlijk vind ik de verplichte registratie van Wilders-stemmers een goed idee. Als we dan een overzicht hebben van alle namen en adressen kunnen deze "Untermenschen" eenvoudig worden opgespoord en gesteriliseerd. Binnen één generatie zal het gemiddeld IQ van de Nederlanders gestegen zijn en bovendien komt er een hoop ruimte vrij in het land.

Ook zo iets: Nederland zou vol zitten. In Tokio wonen twee maal zo veel mensen op een oppervlak dat maar één derde bedraagt van dat van ons land. Het kan dus best. Mensen moeten alleen maar leren wat verdraagzamer te zijn.

Ook dat is mogelijk maar dan zal eerst de overheid moeten stoppen met het aanwakkeren van polarisering. Zo blijft men ons bang maken voor terroristische aanslagen terwijl de kans daarop in Nederland bijzonder gering is. Maar intussen zijn we bang gemaakt voor elke man met een baard die een jurk draagt.

Men heeft meer camera's opgehangen om ons te beschermen tegen bomaanslagen en tegen criminele jeugd. Steeds meer mensen zouden op straat overvallen worden. Maar wie de statistieken bekijkt weet dat dat niet meer is dan de zoveelste leugen; de criminaliteit is juist gedaald.

Wij worden ook in toom gehouden met praatjes over de economische crisis. Sterker nog: onder het mom van die crisis worden de pensioenen verlaagd en stijgen de ziektekosten. Allemaal stierepoep! Wie kijkt naar de cijfers en die vergelijkt met de landen om ons heen weet dat het juist erg goed gaat met de Nederlandse economie. De pensioenfondsen hebben gezamenlijk een bedrag van ruim 600 miljard euro in kas. De complete staatsschuld bedraagt maar de helft daarvan!

Waarom de overheid ons bang maakt? Heel simpel: bange mensen kun je makkelijker controleren.


16 opmerkingen:

Bertie zei

Haha, je gelooft toch niet dat we verdraagzamer zouden kunnen worden?
We WILLEN wel, maar realiseren is wat anders.
En het wordt er niet beter op zolang de wildersgeest heerst.

Sjoerd zei

Ik denk dat je controleren op enkele plaatsen moet vervangen door manipuleren.

Anoniem zei

ik weet niet of het al nieuw is hoor. Toen ik 11 jaar geleden mijn dochter inschreef op de basisschool werd mij de vraag gesteld of haar vader een buitenlander was. Duh? Ik antwoordde van niet, maar eigenlijk van wel en ik wilde niet dat ze haar en later ook haar broertje zo zouden neerzetten. Het schijnt dat als een van je ouders een allochtoon is of iets wat er op lijkt, je als school meer punten krijgt/kreeg dus meer geld in het laatje!!
Ik heb haar wel aangemeld maar als nederlandse, dat staat toch ook gewoon in haar paspoort!!
Verder wordt ik van deze hele discussie misselijk, want mij papa heeft (hij had geluk) de kampen van WOII wel overleeft. Een grote schande, het verliep zo lekker soepel omdat Nederland destijds al het allerbeste registratie-systeem had. Ze hoefde niet eens naar je uiterlijk te kijken, maar gewoon naar je voordeur!! (ik begin een beetje boel bang te worden, want Geschiedenis schijnt zich toch altijd te herhalen is mij verteld)

Groetje Sillyme

CiNNeR zei

Terrebel toch, ben je nu al de waxinelichtjehouder-aanslag vergeten? ;)

ArjanK zei

De mensheid zal nooit iets leren van de geschiedenis helaas...

www.brillie.nl zei

Voor je het weet mag je mee doen in een film.

Renesmurf zei

Ik moet zeggen, ik ken op msn best een boel PVV stemmers, en dat zijn aardige lui, alleen kan ik er dus niet bij dat ze daar op stemden en daarin verschillen we dus ook ontzettend van mening.

Je zit nooit bij de pakken neer, gaat maar door, en komt er ook wel weer bovenop!

Di Mario zei

Ik moetst wel lachen om je oplossing om het 'volle probleem' van nederland.

Love As Always
Di Mario

ollie zei

Al vele malen gezegd Terence en geschreven ; 1984 van Orwell komt angstig dichterbij!
Sneu voor uw rol !

Redstar zei

Ik vind het een verschrikkelijke ontwikkeling. Mensen hebben niets geleerd van de oorlog die achter ons ligt, en zullen niks leren van de oorlog die voor ons ligt.

incinta zei

Ach, het zal allemaal wel loslopen...

Pasula zei

Het is jammer dat de musical niet doorgaat en natuurlijk baal je daarvan maar dat is maar even. het leven heeft zoveel meer te bieden en dat laat je zien in je volgende alinea. Je bent bezig met politiek, wat er in de wereld speelt en juist daarom lees ik je stukjes graag. Ik moet zeggen dat ik ook weleens stukjes van je lees waarop ik niet weet te reageren, maar ik probeer ze wel zoveel mogelijk te lezen. Jij bent een blogger die andere bloggers scherp houdt.

Leibele zei

Wacht maar tot dat Blonde Geert z,n coup gepleegd heeft. Dan zingen z,n aanhangers wel een ander deuntje.

Laurent zei

Goed gezegd!

Anoniem zei

De rillingen lopen al over m'n rug al ik hem weer hoor praten over "die linkse hobby's", moet er niet aan denken dat hij straks... en dan...?
Waar gaat het heen?

Liesbeth zei

Ik weet het niet, het is ook wel makkelijk gezegd, moet je wel net buren hebben die geen rotzooi naar beneden gooien en een klereherrie maken enz enz. Als we nou echt in harmonie met elkaar zouden kunnen leven.