Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, augustus 10, 2010

Toevallig

"A Spot of Bother" van Mark Haddon is boek nummer 14 van dit jaar en maakt van alledaagse zaken hilarische situaties. Bijzonder knap geschreven!

Mijn kinderen zijn (natuurlijk!) ook bijzonder knap. Niet alleen qua uiterlijk maar ook op andere gebieden. Heb vandaag dan ook intens van hen genoten. Eigenlijk zouden we naar het tuincentrum gaan (ondermeer om vissen te halen voor de recent opgeknapte tuinvijver) maar omdat drie van ons last hadden van verkoudheid besloten wij tot een thuisblijf-dagje.

Heel verfrissend om series als Hannah Montana en Zack & Cody te kijken...
Niet echt mijn ding maar mensen die van dat soort series houden zijn ook maar mensen...;-)

"Mensen met een kiwi-allergie zijn ook maar mensen". Stelt U zich voor dat de voorzitter van de Bond van Lijders Aan Kiwi-Allergie (BLAKA) met deze boodschap de scholen langs zou gaan. Binnen de korste keren zouden groepen opgeschoten jongelui verklaren dat "die kiwi-lijers hun grote mond eens moeten houden" en verklaren dat de meeste mensen geen kiwi-allergie hebben en dat de leden van BLAKA dus abnormaal zijn.

Sterker nog, mensen van BLAKA* die door de straten marcheren met spandoeken met daarop Kiwi's met een rood kruis erdoor zullen worden uitgehoond en soms zelfs in elkaar geslagen worden. Niet door de individuele jongeren maar door die groepen. Individueel blijken het vaak boterzachte jongetjes die nog graag bij oma op schoot zitten. Maar dat terzijde.

Waarom zou je mensen vertellen dat ook jij maar gewoon een mens bent? De minderheid ontstaat pas als die zichzelf creëert. Al die mensen die op Obama stemden "omdat" zijzelf en Obama een donkere huidskleur hebben zijn net zo dom bezig als zij die een hekel hebben aan Obama "omdat" hij een donkere huidskleur heeft. En ze weigeren dat zelf in te zien.

*BLAKA is een fictieve organisatie die door mij bedacht is om als voorbeeld te dienen. O ja: enige overeenkomsten met bijvoorbeeld homo-rechten organisaties zijn niet zuiver toevallig.11 opmerkingen:

Roelien zei

Hannah Montana, Zack & Cody zijn hier ook favoriet (naast die hunkering naar open haarden en plaids dan), bak pocorn erbij en voilà, jouw foto´s zouden de mijne kunnen zijn. Ik heb niks met die amerikaanse onzin, maar dat geeft het 3tal hier des te meer reden om ernaar te kijken.

Redstar zei

Wanneer mensen met hun volle verstand gaan stemmen, hebben we kans dat er wat daadwerkelijk kan veranderen in deze wereld. Eerder niet.

Di Mario zei

Dus ik kan niet eens lid worden van die anti-kiwiclub... mmmmm

Love As Always
Di Mario

Sjoerd zei

De meeste stemmers zijn meelopers en luisteren naar de grootste schreeuwers. Het pleidooi van Redstar klopt m.i. dan ook.

Leibele zei

Stemmen met een vol verstand is nog geen garantie dat er iets wezenlijks veranderd. Verstand is het denkvermogen. Ook AH of Wilders, kiezers hebben het vermogen te kunnen denken dat het gedachtegoed van AH of Wilders klopt.

Zodra een minderheid zichzelf bestempelt tot minderheid heeft de meerderheid z,n destructief gedachtengoed succesvol overgedragen.

Morgaine zei

Ik vind de foto's prachtig!

XXX

Peter zei

De tijd van Hannah Montana is hier voorbij. Helaas, want daarmee is ook K3 verleden tijd...
Mooie pleidooi...

Anoniem zei

schitterende foto's. :)
ctje

Salty Letters zei

Prachtige kinderen!

www.brillie.nl zei

Mijn ding, waarom zeggen mensen dat alijd? Heel vreemd in mijn ogen dan weer.

Leibele zei

De foto van dat mooie stukje Amsterdam vind ik de mooiste foto die ooit over Mokum is gemaakt. Geniaal!