Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juni 22, 2010

Zaak

Gisteren kwam er nog een buurman op visite nadat ik een andere buurman op straat had gesproken en later op de avond een tante van een buurvrouw. Vandaag had ik een buurvrouw in huis en sprak ik op straat met weer een andere buurvrouw.

Sommige van mijn buren vallen onder de kwalificatie "buitenlanders". Wat eigenlijk gewoon onzin is want "puurbloed" mensen bestaan helemaal niet. Vaak hoeft U niet eens verder terug dan tot Uw grootouders om erachter te komen dat U helegaar niet 100% Belg of Hollander bent.

En hoezo: Last van "buitenlanders"?

Wij hebben indertijd hun (groot)ouders naar Nederland gehaald omdat wij onszelf te goed vonden om voor drie gulden per uur aan de lopende band te gaan staan. Wij weigerden ons te verlagen om onze eigen rotzooi op te ruimen en haalden vuilnismannen uit andere landen.

De Turken en Marokkanen die wij overhaalden hierheen te komen waren niet te lui om de handen uit de mouwen te steken en een deel van hun loon af te staan zodat het pensioen van onze ouders betaald kon worden.

Zij deden letterlijk ons vuile werk opdat wij konden genieten van de voordelen van de welvaartsstaat.

Nu is het afgelopen met de pret en met de laatste stuiptrekkingen van en demissionair kabinet vallen de klappen voor de burgers. Hard. Geen Pil of rollator meer in het ziekenfonds; kinderopvang wordt flink duurder en nog zo wat maatregelen. De enige groep burgers die wordt ontzien is die burger met een huis van meer dan 350.000 en/of meer dan anderhalf miljoen op de bankrekening. (Er zitten opvallend veel ex-ministers in die categorie maar dat terzijde).

Natuurlijk maak ik mij daar een beetje boos over maar liever dan met slaan verbruik ik die negatieve energie om brieven te schrijven. Zo schreef ik vandaag aan ABNAmro waarom zij niet een deel van al die miljarden die zij van de overheid (en dus van de burger) "leenden" (men was nooit van plan die lening af te lossen en Wouter Bos wist dat) willen gebruiken om het tekort in de zorg (een miezerige 1,4 miljard. Een schijntje vergeleken met de 38 miljard dat men kreeg om de bank te behoeden voor het zelfveroorzaakte faillisement) aan te vullen.

Ook vroeg ik demissionair minister Klink waarom hij zijn reeks impopulaire maatregelen niet bekendmaakte vóór de Tweede Kamerverkiezingen maar daarna. Inderdaad suggereerde ik dat dat misschien wel was vanuit electoraal gunstig oogpunt.

Intussen heeft André Rouvoet mijn vraag beantwoord over waarom hij pas op 11 juni bekendmaakte dat hij de kosten voor kinderopvang wil verhogen en niet voor 9 juni. Hij ontweek mijn vraag als een ware politicus. Zie het een beetje als de vraag:"Waarom drukt een vrouw met haar duim op de stopknop in de bus en een man met zijn wijsvinger?" om dan als antwoord te krijgen:""Om de bus te laten stoppen bij de eerstvolgende halte." Nietszeggend maar wél waar.

Wat ook waar is is dat ik wat meer tijd aan mijzelf moet leren besteden. Dat hoorde ik vanmorgen van mijn coach die mij erop wees dat het allemaal heel leuk en fijn is om anderen te helpen en vrijwilligerswerk te doen en zo. Zij vertelde dat zij kon begrijpen dat ik het niet kan laten om buurvrouwen zwanger te maken te spreken. Maar dat is niet zo handig als je tegelijkertijd bezig bent met het opzetten van je eigen zaak.


11 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Waarom zet je zijn antwoord niet 1op1 op je blog? Is dit linkse media geworden?

Me! zei

Het opzetten van een eigen zaak kost zeker wat extra energie die je ergens vandaan moet halen.

Roosnans zei

Zo zo, die coach weet van confronteren!!! Maar wat hoor ik nu? eigen zaak???
Blijbaar schrijf jij sneller dan ik kan lezen!!!
grin!

grtzzz

Renesmurf zei

We weten het allemaal, van de gastarbeiders, maar mensen zijn meer gefixeerd op de reeks aan incidenten, en mensen denken dat alleen rechts dat aan kan pakken.
En dat krijg je er ook niet uit.

Antwoorden van politici zijn altijd zo formeel mogelijk, opdat je hun er niet op kan pakken.

Leibele zei

Ze vertelt er niet bij dat je nu al aan klantenwerving doet.

Redstar zei

Al dat nageslacht van je moet je ook onderhouden natuurlijk :D
Dat er ernstige ingrepen in het zorgpakket zouden komen wisten we al. Helaas houden we geen zorg over.

Terrebel zei

@Brillie: Kom je daar nu pas achter?

@Me: Dan maar even wat minder aandacht voor anderen. Het zij zo.

Terrebel zei

@Roosnans: Enetertainment op maat en rollenspel-acteur voor trainingsbureaus gaat het worden. Ik ben trouwens blij met die coach: af en toe heb ik gewoon een schop onder m'n kont nodig.

@Renesmurf: Op basis van incidenten hele bevolkingsgropen willen aanpakken getuigt vooral van een lage intelligentie

Politici zijn daarnaast ook mensen. Dat kan heel confronterend zijn.

@Leibele: Klopt. Als je een klant voor me weet...;-)

@Redstar: Voor niets ende gratis weken is leuk en aardig. Maar ook mijn kinderen moeten eten. En studeren. En rijles. En een brommer. En nieuwe schoenen.

Vond het nogal lullig dat ze pas vlak na 9 juni met die maatregelen kwamen. Hoezo opportunistisch. Maar vandaag moet Rouvoet zich daarover in de Kamer verantwoorden. En zo hoort dat. De gannef!

Liesbeth zei

Een goede vergelijking maak je. Politici zijn tegenwoordig allemaal getraind om met media om te gaan met andere woorden om vooral `lastige vragen`te ontwijken. Ik had die antwoorden wel willen lezen op je blog. Verder nog even over je reactie over de Tour. Je schrijft dat het bijna onmogelijk is om zo´n prestatie te leveren zonder hulpmiddelen. Ik denk het niet, hoe deden ze dat vroeger dan?

Terrebel zei

@Liesbeth (en Brilie): Er staat al zoveel tekst. Bovendien was de betrefefnde tekst te lezen met één enkele klik op de link. Da's niet al te veel moeite, toch?

Daarnaast gebruikten wielrenners vroeger ook doping (aldus Peter Post in dit artikel: http://geschiedenis.vpro.nl/artikelen/35548104/

Bovendien bestond de Tour de France vroeger uit veel minder kilometers. De alereerste ooit bijvoorbeeld was nog geen 500 kilometer. Vergelijk dat maar eens met de 3600 kilometer van tegenwoordig. Zie ook: http://www.spreekbeurten.info/tour.html

Anoniem zei

ik had ook ooit es een brief geschreven, kreeg ook antwoord hij was het er ook niet zo mee eens hoe het ging en toen mocht hij meeregeren en er veranderde niks.

gaat zo en is altijd al zo gegaan en zal ook zo blijven.

ctje