Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 30, 2010

Instelling

Op een vroege morgen constateerde ik dat door persoonlijke visuele observatie (Ben politicus geweest. Sorry) dat mensen 's ochtends vroeg niet op hun best zijn. Men is moe, zwak van lijf en geest en geagiteerd. Dientengevolge is men weinig produktief, worden er meer fouten gemaakt op het werk en is men daar niet tevreden. Daardoor worden quota niet gehaald waardoor werkgevers chagrijnig worden en op hun beurt afgeven op hun werknemers.

Het te vroege opstaan van velen leidt vaak zelfs tot ongelukken! In het verkeer, maar ook op het werk en thuis.

Kortom: Als de overheid écht het beste voor zou hebben met de burgers zou men hen vroeg opstaan verbieden...

Er zijn er die het bedrijven willen verbieden om mensen massaal te ontslaan. Maar die bedrijven zijn juist goed bezig!

Neem nu TNT Post. Niet alleen bouwt het concern een nieuw duurzaam hoofdkantoor in Hoofddorp maar om het geld daarvoor en voor het opstarten van de internet-kooppagina zoshopze.nl bij elkaar te krijgen ontslaat het op termijn maar liefst 11.000 mensen! Dat zijn dan 11.000 mensen die nooit meer op vliegvakantie kunnen en hun auto of brommer moeten wegdoen. Dat zijn nu maatregelen waar het milieu écht bij gebaat is.

Dat de maatregel van TNT Post ten koste gaat van de economie maakt voor het management van TNT Post niets uit. Dat enkele duizenden huishoudens in de financiële problemen komen maakt voor het management van TNT Post niets uit. Zelfs dat het bedrijf binnen een paar jaar failliet is maakt voor het management van TBT Post niets uit. Het wordt gewoon het nieuwe management bij een andere (strike>melkkoe instelling.

Overigens: volgens het jaarverslag dat de aandeelhouders ontvingen heeft juist de divisie postbezorging veel winst opgeleverd. Het argument dat zoveel mensen ontslagen moeten worden omdat men anders verlies draait is dus gewoon onzin. Zelfs als je uitgaat van de ruim 3 miljard winst die het bedrijf tegen de media gemaakt zegt te hebben. Lees hier het jaarverslag (PDF/Eng.).

De link van vandaag verwijst naar hun antwoord op mijn vraag aan hen over de op handen zijnde reorganisatie.


10 opmerkingen:

Me! zei

Stuur jij nog brieven dan, ik niet. Hier gaat alles met de PC.

Terrebel zei

Jazeker. Opzegbrieven voor providers en verzekeringsbedrijven bijvoorbeeld. Ik stuur ook nog verjaars- en kerstkaarten. Dagelijks bezorgt TNT-post ongeveer 17 miljoen poststukken. Ik ben dus niet de enige blijkbaar...

Redstar zei

Ik verstuur ok nog steeds 'manueel' post. Niet zoveel meer als voorheen, want veel zaken gaan gewoon via de kabel.

TNT heeft glad andere plannen. Daarom gan die mensen er uit.

Renesmurf zei

Zo heeft alles zijn voordelen.
Maar ja, ze zullen toch weer werk moeten zoeken en vinden, en dan kunnen ze alsnog vliegen.

Hopen we dan maar.

Ze ontslaan de mensen vast niet zomaar.

suske zei

men mailt toch al enkele jaartjes, dus vind ik het toch vreemd om dan plots zomaar 11.000 mensen op straat te zetten.
Ander werk zoeken is makkelijker gezegd dan gedaan want in andere sectoren is het ook niet zo goed.

Anoniem zei

Verjaardagskaarten gaan hier nog zoveel mogelijk met de post. Verder krijg ik van een oude schoolvriendin nog steeds échte handgeschreven brieven.
Merk wel dat terugschrijven er amper van komt, ff een mailtje doe je toch veel sneller.

Vind het overigens een beetje verwarrend dat er op bepaalde dagen wel 3x post komt. De 'vaste' postbodes zie je hier ook bijna nooit meer :(

Mammalien zei

Ik vond het ook een zeer wonderbaarlijk bericht: alle fulltime postbodes (>25 uur is blijkbaar fulltime?!) eruit vanwege de concurrentie .... En nu? De post laten bezorgen door de concurrent? Of door een makkelijk uit te faseren gehandicapte allochtone student oid?

Leibele zei

Loonkosten zijn vaste kosten. Ze willen dat gewoon variabel maken. De sociale impact die dat heeft interesseert de echte eigenaren van TNT Post niet.

Wat nog erger is, is de opstelling van de Verenigingen van de Werknemers. Een schaap komt nog eerder in verzet dan zij dat doen.

Morgaine zei

Ik doe ook alles het liefst per post officieel met copy's voor mijzelf in files.

Ik vind het mailen naar officiele instanties of winkels of wat dan ook niks!

Belachelijk gewoon, wat betreft productief zijn op het werk, de mens is tussen 10 en 12 geestelijk op zijn best is onderzocht, was ooit een mooie docu van die nu net niet terug te zien is op uitzending gemist, had het destijds willen loggen... was van de TELEAC namelijk.. :(

XXX

Anoniem zei

mmm vreemd ik dacht dat ik hier ook gereageert had over tnt???

c tje