Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, maart 23, 2010

Vakantie-plannen

Op station Utrecht was een burger opgepakt door de politie omdat hij het waagde wat rotzooi op te ruimen die stakende schoonmakers hadden laten liggen. Wat een heerlijk land is dit geworden. Hij staat nu geboekt als "stakingsbreker" en blijkbaar is dat strafbaar. Onlangs werd een groepje SP'ers opgepakt omdat ze op Amsterdam Centraal folders liepen te verspreiden uit solidariteit met de stakende schoonmakers. Dus ook uitingen van solidariteit zijn inmiddels verboden in onze "heilstaat".

Intussen gaat men in Amerika steeds meer richting de situatie waarin wij tien jaar geleden verkeerden; Het gebruik van cannabis is op een aantal plaatsen inmiddels gelegaliseerd en ruim 30 miljoen voorheen onverzekerde Amerikanen stappen eerdaags in het nieuwe goedkopere ziekenfonds-stelsel. Uit berekeningen van de Amerikaanse variant van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt zelfs dat het nieuwe programma helpt om het begrotingstekort te verlagen! Tegenstanders van Obama's hervorming van het Zorgplan claimden dat er "moordcommissies" zouden ontstaan die per individu zouden bepalen of iemand al dan niet in aanmerking komt voor een operatie. Het aardige is nudat Sarah Palin (want zij was het ondermeer) daarmee het oude stelsel omschreef. Daarin bepaalde een dure particuliere verzekeraar per klant of die al dan niet geholpen mocht worden door het ziekenhuis.

Nu roepen er mensen dat de regering "moord op ongeboren kinderen" propageert omdat onder bepaalde omstandigheden abortus nu ook in het ziekenfondspakket zit. Helaas voor hen: het zorgplan is erdoor!

Intussen wordt het zorgstelsel in Nederland steeds verder afgebroken en moeten burgers nu ondermeer zelf de thuishulp betalen. Nog even en wij moeten het uurloon betalen van de mensen van de "Soos" die onaangekondigd langskomen om tandenborstels te tellen. Maar zo ver is het gelukkig nog niet.

Gistermorgen was ik op het kantoor van het DWI om te vertellen over mijn thuissituatie en om een overzicht te geven van mijn bezittingen. Een uur later kwam de aardige meneer even een kijkje nemen bij mij thuis. Uiteraard verleende ik geheel en al vrijwilig mijn medewerking. Dat "vrijwillig" moet eigenlijk tussen aanhalingstekens omdat men -indien je de controleur niet binnenlaat- een fraude-onderzoek start en je gehele doopceel licht.

Misschien maar goed dat ze hier de dag ervoor niet waren want dan hadden ze gezien dat de kinderen van de buurvrouw hier waren en had ik moeten uitleggen dat ze hier niet wonen. Een hoop gedoe allemaal en je kunt je afvragen of het efficiënt is.

Neem supermarkten die de goederen die worden gejat door (in volgorde van ernst) bijstandsmoeders, bejaarden en schooljeugd gewoon doorberekenen aan de betalende klant en geen miljoenen steken in diefstal-preventie. Het is gewoon zo: een relatief kleine hoeveelheid mensen neemt het niet zo nauw met de wet en welke maatregelen je ook neemt, men vindt altijd een manier om te stelen en te frauderen. Je kunt je ook afvragen of het goed is dat bijstandsouders en ouderen blijkbaar zo'n laag inkomen hebben dat zij zich tot stelen verplicht voelen. Bij schooljeugd is het vooral verveling en stoerdoenerij. Misschien moest een supermarkt-managager eens bij een school langsgaan en van die jongeren stelen. Kijken of ze stelen dan nog steeds zo "stoer" vinden. Maar ach, veel tieners is nog nooit verteld dat er een groot verschil is tussen "stoer" en "dom".

Misschien is het een idee als de Sociale Dienst meer geld en mankracht steekt in het ondersteunen van welwillende klanten en minder in frauderende. Maar ja, dan moet eerst de wil er zijn.

Mijn geweldige zoon heeft gelukkig de wil om te leren en sociaal te zijn. Zo was hij afgelopen weekend bij zijn oma en ging hij zondag met zijn mentor en een vriend een collega-pupil opzoeken voor het maken van vakantie-plannen.

De link van vandaag is naar een alternatieve (engelstalige) encyclopedie


10 opmerkingen:

Peter zei

Dagelijks geniet ik verplicht van het Paradijs waarin wij mogen wonen. Met belangstelling volg ik echter de mogelijkheden om binnen afzienbare tijd op de maan te kunnen gaan leven: Ik zorg dat ik vooraan sta.

Me! zei

Ik weet het niet, gedogen van cannabis is gewoon een zwaktebod. Of je staat dingen toe of je verbied het.

Liesbeth zei

Wel helemaal goed van Obama natuurlijk dat dat nu erdoor is in Amerika. Wat goed om te lezen dat het zelfs helpt om het begrotingstekort te verlagen, dat is helemaal mooi als dat echt zo is

Di Mario zei

Mijn vakantieplannen zijn gelukkig allang gemaakt.. En ik kijk er naar uit.

Love As Always
Di Mario

www.brillie.nl zei

Ik moet het nog zien of mensen daar gaan betaeln voor elkaar. De hebzcuht naar geld is daar nog hoger dan hier.

Jetje zei

Meen je dat nou echt, dat van die burger die werd gearresteerd omdat hij wat troep opruimde?
Niet te geloven.

MrFrancky zei

ook niet te vergeten : de amerikaanse multinationals zullen dit ook niet graag horen. Nu kunnen ze hun eigen mensen niet meer uitbuiten.
Dus toch naar China ?

Morgaine zei

Ja geschiedenis is geschreven, ik hoop dat het allemaal gewoon door gaat, hoezeer ze het hier ook aan het afbreken zijn idd, ik vraag mij nog weleens af waarom ik godesnaam een verplichte verzekering heb als alles wat hier gebruikt wordt er toch uit gegooid word (als bijstand moeder zijnde)

Nah.... we zullen zien later.

XXX

Liesbeth zei

Ik zou ook wel weer een keer op vakantie willen gaan, nu we weer een auto hebben..

Redstar zei

Dit land glijd steeds verder weg richting de verkeerde kant. Vakantie heb ik feitelijk elke dag, want het hele leven is vakantie natuurlijk