Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, maart 15, 2010

Knuffel

Jaarlijk is elke politieke partij verplicht om het jaarverslag te tonen aan de leden. Daarin moet ondermeer staan welke instelling er 4537 euro of meer heeft gestort in de partijkas. Ook de PVV houdt zich netjes aan die regel. Met dien verstande dat de PVV maar één lid heeft. U mag raden wie dat is. De vraag blijft dus..."Hoe komt Geert aan zijn geld?"

Het is misschien een beetje een flauwe vraag maar soms vraag ik het mij gewoon af.

De afgelopen paar dagen heb ik meerdere mensen horen verkondigen het "flauw" te vinden van Wouter Bos en Camiel Eurlings dat zij voor hun gezin kiezen en de politiek even voor gezien houden. "Wat een watjes zijn die kerels die niet eens willen werken om hun gezin te onderhouden" hoorde ik zelfs van feministes.

Diezelfde feministes vonden nog maar kort geleden dat mannen meer zorgtaken in het gezin op zich moeten nemen en zich minder moeten gedragen als mannetjeputters die geobsedeerd zijn door hun werk. Dus wat willen die feministes nu eigenlijk? En weten ze dat zelf nog wel? *Zucht* Ook "feministes" blijken dus gewoon maar vrouwen te zijn: voortdurend radikaal van mening veranderen en ervanuit gaan daarmee weg te komen...;-)

Het was ook een vrouw die mij laatst deze vraag stelde: "Waarom rook je als je daardoor last krijgt van je keel en als je weet dat het slecht is voor je gezondheid?" Ik gaf de dame mijn weerwoord: Waarom loop je op hoge hakken als je daardoor last krijgt van je rug en terwijl je weet dat het slecht is voor je gezondheid? Toen wist zij het even niet meer...Toch rook ik minder dan ik ooit deed en soms zelfs een paar dagen niet. Ook omdat m'n dochter er tegen is...(Maar stoppen is zo moeilijk!)

Mijn dochter van negen slaapt nog graag met een knuffeldoek en in mijn bed liggen diverse knuffels, waaronder eentje uit mijn vroege kinderjaren die gelukkig de grote brand in ons huis, twee jaar terug, overleefd heeft. Om een of andere reden heeft iemand ooit bepaald dat mensen vanaf een bepaalde leeftijd "te groot" zijn voor knuffels. Waarom zou je in hemelsnaam een leeftijdsgrens stellen aan het slapen met knuffels? Omdat dat "kinderachtig" is?

Zelf noem ik het kinderachtig om mensen het plezier van het slapen met knuffels te ontzeggen. Sterker nog: ik durf hier glashard te beweren dat mensen die door zichzelf of door anderen is opgelegd dat zij niet meer met knuffels mogen slapen gefrustreerder en vaker chagrijnig zijn dan anderen.

En U? Slaapt U nog met een knuffel?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Peter Graves


8 opmerkingen:

Di Mario zei

Ik slaap met een hele grote knuffel in bed. ;-)

Maar... ze gaan toch niet helemaal stoppen met 'werken' Ze zullen vast wel iets anders gaan doen.

Love As Always
Di Mario

suske zei

vroeger kwam mijn dochter nu en dan een knuffel bij me leggen. eentje ligt er nog steeds, ene die ze zelf gemaakt heeft. Nu spelen de katten wel eens voor knuffel.

John zei

IK vind Bos en Eurlings geen watjes om de keus die ze maakte. Wellicht ontdekken ze zelfde als ik.
Met een knuffel slapen is zeer zeker niet aan leeftijd gebonden.
En stoppen met roken is niet moeilijk. Je moet het alleen echt willen, en dat wil je niet. Geef het gewoon toe : ))

klaproos zei

ik slaap met een énorme knuffel in mijn bed sinds kort :-)

ik denk dat de jongens wel bijbaantjes hebben :-)
die leuk zijn en minder stresserig denk je ook niet terrebel?
ik vind het wel tof dat ze aan hun kindjes denken:-)

mag balkenende ook gerust doen :-)))))

*HINT*

Angel zei

Je krijgt van mij een dikke knuffel!!

Mijn kinderen stoppen vaak hun knuffeltjes even bij me, als die van mij zoek geraakt is..(:'

Liefs,

Sjoerd zei

Ik heb een hele grote knuffelbeer in bed, alleen snukt die wel eens.

citroentje zei

Nee, geen knuffels, spijtig weet ik niet waar ze zijn, wist ik dat wel dan stonden ze naast mijn bed. Schijnbaar werd ik te oud voor knuffels.

Roosnans zei

Mijn zoon heeft er ongeveer tien in bed liggen en die mogen nog lang niet weg, roept hij heel hard, eens kijken wat hij over twee jaar vindt, als hij 13 is...Wie weet.
In mijn bed ligt er 1 en die snurkt ook nogal. Maar wel heerlijk warm en groot.

Ben het met Redstar eens: stoppen met roken is niet moeilijk! Zolang iedereen dat denkt hoef je ook niet te stoppen, is te zielig....

grin en grtzzz