Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, augustus 02, 2009

Krijgen

Was gisteren met een vriendin naar een verjaardagsfeestje waar interessante mensen werden ontmoet. Zij bleef ook gezellig bij mij crashen wat mij ertoe heeft doen besluiten vaker mensen te laten logeren. Dat is toch wel zo gezellig.

Gisteren was ook de dag dat in Amsterdam het startschot werd gegeven voor de Gay Pride-week. Zodoende waren de grachten volgeladen met bootjes van de gemeente, de politie, het COC en het CDA. Dit allemaal in het kader van de Gay Canal Parade, of hoe dat evenement ook precies heten mag. Persoonlijk mogen zij van mij lekker rondvaren en homo zijn maar ik begrijp de homo's wel die zeggen dat deze vaak uitbundige relnichten het een beetje verpesten voor de "normale" variant van de homo. Zo'n parade is echter maar één keer per jaar terwijl er dagelijks hetero-mannen rondlopen die het verpesten voor "normale" hetero-mannen.

Honderden, zo niet duizenden uitbundige hetero's lopen dronken over straat te zwalken en vrouwelijke voorbijgangers in de billen te knijpen. Zij verpesten het voor de échte hetero-man want door deze sukkels denken (lekker generaliserend) alle vrouwen dat alle mannen zo zijn. Of niet? Dames?

Nog een vraag die ik U wil voorleggen: Heeft U Uw telefoonnummer afgeschermd en zo ja waarom eigenlijk? Zelf vind ik het behoorlijk irritant wanneer ik word gebeld vanaf een afgeschermd nummer. In 99 van de 100 gevallen (ongeveer denk ik. Ik heb't niet echt geteld) betreft het een aanbieding voor een verzekering, een lening of een abonnement. Ik neem in dat soort gevallen nooit op en men spreekt ook nooit in. Wat niet alleen jammer is maar ook dom. Misschien vindt ik het wel een leuke aanbieding waar ik graag op in ga? Een gemiste kans dus voor het bedrijf in kwestie.

En particulieren die hun nummer afschermen? Tsja, dat vindt ik net zoiets als een anoniem Hyves-profiel; Hoe verwachten mensen ooit gevonden te worden door vroegere klasgenoten, geliefden en collega's wanneer ze niet onder hun eigen naam maar bijvoorbeeld als "Meisje38" op hun profielsite staan? Ik vind dat onbegrijpelijk.

Net zo onbegrijpelijk is het wanneer mensen oordelen over iets waar zij absoluut geen sjoege van hebben. Neem bijvoorbeeld de mensen van Fox News die menen alles te weten over Amsterdam omdat zij ooit hebben gehoord dat wiet daar makkelijk is te krijgen.

Tip van de dag: Gebruik kortingsbonnen uitsluitend wanneer U al van plan was het produkt aan te schaffen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Corazon Aquino


Geen opmerkingen: