Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, mei 13, 2009

Huiswerk

Die arme Karst Tates. Heeft-ie al een mislukte aanslag gepleegd op het Nederlands Koningshuis, komt RTL Boulevard met het bericht dat-ie mogelijk extreem-rechtse sympathiën heeft "want hij heeft een runeteken als tattoo en sommige runetekens staan bekend als Nazi-symbolen. Bovendien reed Karst een Suzuki Swift waarvan de initialen SS zijn." De recherche zou zich basseren op de bevindingen van tattoo-specialist Henk Schiffmacher die volgens andere bronnen anoniem wenst te blijven...(HUH!?)

Ja, nog effe. Laten we meteen even gaan bewijzen dat de Nazi's geloofden in reïncarnatie "want de Swastika is het milennium-oude symbool voor de spiraal van eeuwigdurend leven en de laarzen van de SS waren gemaakt van koeienhuid wat overduidelijk duidt op hun aanbidding van het dier dat in bijvoorbeeld India als heilig geldt. Aangezien de Dalai Lama wordt gezien als heilige en hij gelooft in Leven na de Dood bewijst dat dat ook de Nazi's boeddhisten waren". Ja, nog effe.

Laten wij stoppen met het proberen te achterhalen van de motieven van Karst Tates en ons richten op de weinige feiten. Of beter nog: laat de hele zaak lekker rusten.

Mensen proberen te veel en doen te weinig. Zo "probeert" men bijvoorbeeld de jeugdwerkloosheid terug te dringen. Het nieuwste plan is om jongeren langer op school te houden. Briljant! Scholieren zijn immers niet werkloos? Weet je wat!? Laten we iedereen die langer dan drie maanden zonder baan zit een verplichte bijscholingscurcus geven tot aan de volgende Tweede kamer-verkiezingen: dat scheelt honderduizenden werklozen die dan opeens studenten of cursisten heten! Geniaal, niet?

Maar wat zijn dan die bijscholingscursussen? Dat is eenvoudig. Je roept een commissie bij elkaar van voormalig tweede-kamerleden die mooie cursussen mogen bedenken als "Budgeteren", "Sollicitatiekleding", "Schaamteverwerking", "Zelfstandigheidsoriëntatie" maar natuurlijk ook "Driepuntslassen", "Mandenvlechten", "Aquariumonderhoud", "Sbop6" (later bedenken ze nog wel wat die afkorting eigenlijk betekent en verzinnen ze ook nog wel wat je eigenlijk kan met dat diploma behalve inlijsten) en "De loPEnde bAnd is Zo geK nOG niEt". Dat laatste dan speciaal voor voormalig VMBO'ers omdat de titel van de cursus al aangeeft wat de cursus inhoud en je per SMS en via MSN opdrachten krijgt voor huiswerk. 

De link van vandaag verandert je naam in een gezicht.Geen opmerkingen: