Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 22, 2009

Opzet

Omdat ik moe thuiskwam van TV-opnames en oma met hem was meegeweest naar de kapper mocht mijn 13-jarige zoon koken. Dat werd frituur: Chiptwisters met bitterballen en daarbij Kipsateh...

Een 6-jarig meisje vond het idee dat er landen zijn waar mensen gefrituurde mieren eten maar vies. Ik vroeg haar:"Wat eet je nu zelf dan?"-"Nou, gewoon een broodje ham." "Dus dat anderen mieren eten vind je vies maar dat je zelf een stukje bil van een varken eet vind je niet vies?" "Ah, gatver! Ik eet nooit meer ham!"

Dit even ter ondersteuning van de stelling dat smaken verschillen en dat wij vaak onze smaak laten bepalen door anderen. Hetzelfde geldt voor het zoeken naar een opvolger voor de F16. De Zweedse fabrikant Saab kwam met een heel aardig toestel maar omdat bondgenoot Amerika een op het oog beter bod deed verschoof de aandacht naar de JSF. De voornaamste reden om deze bommenwerper aan te schaffen is volgens staatssecretaris van Defensie Pieter van Geel Jack de Vries van het CDA:"Het levert wel even 600 banen op!" 

Wat een onzin, Pieter Jack! Meer mensen meer fietsen laten bouwen kost veel minder geld en levert veel meer banen op. Bovendien zijn fietsen vele malen nuttiger dan bommenwerpers. Ga maar'ns naar je werk of naar de supermarkt met je bommenwerper en probeer een parkeerplekje te vinden... Volgende smoes graag en niet meer zo zeuren.

Theo Bos moet niet zeuren en is gewoon schuldig. Natuurlijk was het niet zijn bedoeling dat Daryl Impey gewond zou raken maar feit is dat hij zijn collega-wielrenner doelbewust bij het shirt greep en daar toen doelbewust uit alle macht aan trok. De meeste voetballers zullen er ook niet bij stilstaan dat iemand in het ziekenhuis terecht kan komen wanneer die op volle snelheid voorbij komt rennen en jij "heel eventjes maar, hoor!" je been uitstrekt. Toch mag je met een rode kaart van het veld af. Dus Theo Bos: wees een kerel en aanvaard een straf. Tip: is het een idee om Daryl Impey jouw excuses aan te bieden of ga je voor de Maradonna-act en claim je dat het "de Hand van God" was die hem omver trok om over een paar jaar alsnog toe te geven dat er sprake was van opzet? 

De vraag van vandaag: Als iedereen die irritante pieptoontjes van de toetsen van een mobiel toch meteen uitschakelt waarom nemen fabrikanten dan toch de moeite die standaard in te stellen?


Geen opmerkingen: