Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 29, 2009

Nul

Maar liefst zeker tenminste ongeveer 7 mensen zijn er in Mexico gestorven aan de Varkensp...pardon de Mexicaanse Griep. Bovendien zijn er in heel Europa al 13 mensen mogelijk besmet. Oei! Meteen maar even mondkapjes, Tiramisu Tamiflu en rubber handschoenen inslaan want ook volgens Ab Klink is de ziekte in potentie dodelijk. Als je zo gaat redeneren is liegen een veel dodelijker tijdverdrijf: "Nee hoor, Softenon is heel goed voor U" bijvoorbeeld...Ik heb geen zin om hier een hele tirade te gaan houden over bangmakerij door overheden en media. Morgen is het namelijk Koninginnedag en vandaag haalden wij de sleutels op van onze tijdelijke verblijfplaats in de dagen erna.

Hield ik gisteren nog een hele tirade over mensen die het wagen mij op vrije dagen voor tien uur des ochtend te bellen, overkwam mij dat vandaag twee maal."Of ik een abonnement wil op een kinderboekenserie?" -"Ik niet nee en U?"-"Huh?". Het andere telefoontje kwam van Ymere:"Goedemorgen, U spreek met ...vul naam in... van de Technische Dienst van Ymere. Schikt het dat ik U nu even bel voor een afspraak betreffende Uw reparatieverzoek?" Ik was even uit het veld geslagen, dat begrijpt U; Een uitvoerder die z'n achternaam noemt en diverse andere beleefdheidsvormen in acht neemt? Na enkele seconden realiseerde ik mij dat ik gisteren voor de zekerheid het reparatieverzoek dubbel had ingediend én een officiële klacht had gedeponeerd. Toen begreep ik opeens waarom de jongeman zo zijn best deed beleefd te zijn: zijn baas luisterde waarschijnlijk mee. Het ging hier om een reparatieverzoek dat zo'n acht maanden terug voor het eerst door mij was ingediend dus zo langzamerhand wordt het tijd dat er daadwerkelijk iets gedaan wordt met dat verzoek. Dacht ik zo te kunnen denken. Dus.

Sinds de renovatie na de brand vorig jaar mei heb ik een achttal verschillende reparatie-verzoeken ingediend. De teller voor het aantal verzoeken dat bij de eerste aanvraag is gehonoreerd staat -inclusief bovenvermeld verzoek- precies, op de kop af exact op nul. 

De link van vandaag (Engels)vertelt ons waarom al die leuke plannetjes om de wereld te redden van de ondergang vaak niet werken en vaak zelfs averechts. Met cijfers en al.


Geen opmerkingen: