Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

vrijdag, juni 27, 2008

Noem maar op!

Gisteravond was de laatste gitaarles van dit seizoen. Volgend seizoen wordt er meer aan techniek gewerkt, zo beloofde leraar Rob mij. Berlusconi beloofde de kiezer wat te doen aan de problemen in Italië. Om zijn woorden kracht bij te zetten heeft hij nu bepaald dat alle zigeuners (dus ook de minderjarigen) zich moeten laten registreren door middel van vingerafdrukken. En misschien ook wel met een grote "Z" in het paspoort. Waar kennen wij die methode ook alweer van? Vreemd, je zou mogen verwachten dat mensen leren van het verleden.

Vreemd. Om Ferdinand's paspoort te verlengen hadden wij zijn oude paspoort mee en een setje pasfoto's. Zelfs een brief mee van de rechtbank indertijd waaruit blijkt dat zijn moeder incapabel is maar nog wel de ouderlijke macht behoud omdat moeders nu eenmaal nooit of te nimmer de ouderlijke macht verliezen (Wist U dat zelfs de moeder van "Het meisje van Nulde" de ouderlijke macht mocht houden over haar andere dochter?). Helaas. Dat was niet voldoende. In Nederland moeten namelijk beide ouders tekenen voor het nieuwe paspoort van een kind. De moeder alleen is ook goed. Vreemd: ik dacht toch altijd dat in Nederland het anti-discriminatie-beginsel geldt. Intussen hebben we maar een ID-kaart aangevraagd voor m'n zoon. Dat mag hij volledig zelfstandig doen. Er zijn zelfs geen ouders nodig om mede te ondertekenen.

Dat wordt dus weer'ns een vraagje aan de Nederlandse Overheid. (Mijn vragen aan Bos over verpakkingsbelasting en aan Cohen over Politiepaardenpoep e.d. ook meteen maar herhaald bij gebrek aan (afdoende) antwoord.) Vraag ik meteen waarom er in Nederland geen vaderschapsverlof per wet is geregeld zoals in veel omringende landen wel het geval is. De kersverse vader moet maar gewoon vrije dagen aanvragen, dagen voor eigen rekening nemen of ontslag nemen om kind en moeder bij te staan in de hectische tijden van vlak voor tot weken na de bevalling.

Het zal allemaal wel weer een kwestie van geld zijn. Zoals in de Jeugdzorg, het stokpaardje van Minister André Rouvoet. Op zich is daar voldoende geld ware het niet dat de mensen die zijn ingehuurd om de Jeugdzorg in ons land te verbeteren ogenschijnlijk uitluitend op die positie zitten ter zelfverrijking. Salasissen van 20.000 tot 30.000 euro per maand zijn geen uitzondering!

Het is volgens onderzoek wel een uitzondering als mensen alle functies van hun mobiel ook daadwerkelijk gebruiken.

Vanaf vanavond mogen m'n zoon en ik het appartement van buurvrouw Winonah gebruiken. Dagenlang kunnen wij in heuse bedden slapen, naar een echte TV kijken, een wasje draaien, koken en noem maar op!

Geen opmerkingen: