Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, april 12, 2008

Doorgaan

Vandaag gezellig met m'n zoon bij zijn oma geluncht en wat in de tuin gewerkt. Buurman Dudo had wat zelfgemaakt eten voor ons en op straat kwamen wij weer wat bekenden tegen.

Meestal is het leuk om mensen van vroeger te ontmoeten. Zo kwam ik vandaag Marie-Louise tegen. Via het bureau waar zij voor werkt verwierf ik indertijd een leuke opdracht die mij voor een paar dagen naar de Franse zuidkust bracht.

De Franse overheid gaf indertijd opdracht tot moord op de Nederlandse fotograaf (en van oorsprong Portugees) Fernando Perreira die z'n werk deed aan boord van het Greenpeace vlaggeschip Rainbow Warrior. Toch riep de Nederlandse regering niet op tot een boycot van Franse producten, politici of festiviteiten. Dat zou namelijk politiek gezien wat gevoelig liggen. Bovendien vertelde Mitterand dat zijn regering niets met de hele zaak van doen had en daarmee was de kous af.

Balkenende vindt het dan ook helemaal niet erg om aanwezig te zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in China op 8 augustus. Alleen als de situatie verslechterd zal hij overwegen ondermeer zijn ambtsgenoten uit Duitsland en Frankrijk te volgen in hun boycot van China's machtsspel.

De eis die het Europees Parlement stelt aan China is dat het gesprek wordt aangegaan met de Dalai Lama, geestelijk leider van het onderdrukte Tibetaanse volk.

Vergeleken met de situatie van sommigen valt het bij ons nog erg mee met het verschijnsel onderdrukking, al zullen vooral mensen met een laag inkomen daar wel'ns anders over denken.
Met de verplichte werkstage voor langdurig werklozen krijgen Nederlandse werkgevers een uitgelezen kans om werknemers nog verder te exploiteren door hen een "stageplek" aan te bieden. Voor maximaal zes maanden, dat dan weer wel. Na die termijn neem je gewoon een andere gratis arbeidskracht in dienst. Het UWV betaald de bijstandsuitkering door, de langdurig werkloze kan weer werkervaring opdoen en de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven ten opzichte van het buitenland wordt enorm verbeterd omdat de kosten van overhead spectaculair dalen. Net als indertijd in het Zuiden van de Verenigde Staten. Hier heten de goedkope arbeidskrachten "Langdurig werklozen" en toen heetten zij "Slaven". De langdurig werkloze zoals van Geel, Nicolai en Aboutaleb die voor ogen hebben kent straks evenveel vrijheid als de plantage-slaven van indertijd. De PVDA is vooralsnog tegen dit plan. Dus zal het wel doorgaan.

Geen opmerkingen: