Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, april 24, 2008

Blozen

Buurtgenote Francis, buurvrouwen Winonah en Ingrid, vriend David en diverse schoolmoeders kwam ik gisteren en eergisteren tegen op straat. Thuis gingen bij even langs bij buurman Dudo, kwamen wij buren Debbie en Billy tegen en maakten een praatje met buurvrouw Hetty. Gisteravond kwam buurvrouw Winonah gezellig gitaarspelen.

M'n zoon bleek maandag voldoende opgeknapt om weer naar karateles te kunnen en dinsdag weer naar school. Gisteravond naar atletiek was iets teveel gevraagd na een dag met gymles, dartles en voetballen. Het zou fijn zijn als iemand met een briljant idee kwam om meer uren in een dag te kunnen stoppen.

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) komt met een briljant advies om het aantal dodelijke verkeersslachtoffers te laten dalen: Verbied jongeren om 's nachts te rijden en om leeftijdsgenoten te vervoeren! Puur geniaal.

Net als een plan van indertijd om de minimum-brommerleeftijd te verhogen naar 17 jaar:"Dan komen er geen 16-jarigen meer om bij brommer-ongelukken." Om een soortgelijke reden zijn openingstijden van cafe's in Amsterdam door Schelto Patijn verandert:"Als cafe's verplicht sluiten om 02.00uur is er geen last meer voor omwonenden om 03.00uur." Kunst. Maar dan wel om 02.00uur. Dus.

Weet je wat? Vanaf heden verbieden wij ambtenaren de auto te gebruiken: dat scheelt een flinke hoeveelheid auto-ongelukken en bovendien daalt de totale dagelijkse lengte aan files spectaculair. Wedden?

Ferdinand mag graag een gokje wagen met pokeren, z'n nieuwst hobby. Bluffen begint hij al aardig door te krijgen maar toch deed hij dat niet toen hem gisteren door de conrector van zijn nieuwe school werd gevraagd:"Ben jij een goede leerling?" M'n zoon antwoordde:"Ja." Zonder blikken of blozen.

Geen opmerkingen: