Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, augustus 06, 2007

Hotel Legoland

Denemarken is een mooi land. De laatste keer dat ik er was was ik een jaartje of acht en gingen we met de auto. M'n moeder, m'n broer, z'n meissie en ik. In een Fiat 500. Een machtig avontuur was dat! Had er een vage herinnering aan Tivoli aan overgehouden en een beeld van wuivende graanvelden met hier en daar een rood stipje dat bij nadere beschouwing een huis bleek te zijn. Ook nog in gedachten waren de kersenstruiken van de vader van m'n broer en het feit dat de ouwe heer een eigen pijl en boog had. Mooie herinneringen.

Nieuwe herinneringen zijn geschapen met en door vriendin Marjan en haar zoon (en mijn peetzoon) Matthijs, m'n zoon Ferdinand en ik. Hierbij een fotoverslagje:

Huizen langs het water in Kopenhagen. De prachtige lucht blijft verbazen...

Tijdens een wandeling door de stad begon het te regenen en opeens brak de zon door met dit als resultaat: een dubbele regenboog verfraait de stad!


Als heuse toeristen maakten wij een uitstapje om het symbool van Denemarken te bekijken: De Kleine Zeemeermin, naar het beroemde sprookje van Hans Christan Andersen.


Vanuit de bus richting Legoland hadden wij een magnifiek uitzicht:


In Legoland maakten wij een ritje in één van de vele achtbanen:


Morgen zal ik hier meer foto's plaatsen (met dank aan m'n Nokia N93) maar niet van Darth Vader...Ik zal Denemarken niet zo snel vergeten. Niet in het minst de fraaie Deense Deerne Monica Knudsen, dienstmeisje in Hotel Legoland.

Geen opmerkingen: