Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, februari 20, 2007

Tranendal

Tranendal

Ferdinand was gisteren met oppas Suus naar karateles en ik had een avond met filosofisch debateren voorbereid over het begrip "observatie". Het discussiëren met genereatiegenoten is toch net even anders dan het praten met collega's die pas recent het antwoord hebben gevonden op de vragen waar m'n elf-jarige zoon net mee komt...

De Overheid, in de vorm van de Voedsel en Waren Autoriteit, komt met een plan dat niet zou hebben misstaan in Nazi-Duitsland: tieners worden ingezet om kroegen en slijterijen te betrappen op het verkopen van alcohol aan minderjarigen. Nog even en kinderen krijgen een zakmes voor het aangeven van hun ouders wanneer die de kraan laten lopen bij het tandenpoetsen...

In Australië tilt men ook zwaar aan het milieu. De regering die weigerde een handtekening te zetten onder het Verdrag van Kyoto maar wél deelnemer is aan het Aziatisch-Pacifisch Partnerschap voor Schone Ontwikkeling en Klimaat (samen met Amerika, China, India en Zuid-Korea) verbiedt vanaf 2008 de verkoop van reguliere gloeilampen. Wanneer het hele land (noodgedwongen) massaal overgaat op het gebruik van spaarlampen zal het energieverbruik met ongeveer tweederde afnemen is de verwachting. Milieuorganisaties noemen de maatregel een druppel op de gloeiende plaat. Wel een behoorlijk grote druppel dan. Bovendien: zou elk land een druppel laten vallen op die gloeiende plaat dan loopt het probleem van de milieuvervuiling met een sisser af.

Ook de zaak tussen Moszkowicz en Kelder is met een sisser afgelopen. Strafpleiter Bram is het niet gelukt om via de rechter zijn gelijk te halen en dus stond hij met zijn pruillipje voor de camera's te verkondigen:"Mama, hij pest mij!" Behoorlijk hypocriet ook want enderzijds kraakt hij de (roddel)journalistiek af en tegelijkertijd verdient hij een leuk zakcentje als panellid van RTL-Boulevard. Of zou dat in zijn ogen een programma zijn dat de integere journalistiek hoog in het vaandel heeft staan?

Bij velen stond (en staat!) de integriteit van John Fitzgerald Kennedy hoog in het vaandel. Goed nieuws voor de fans: er is een videofilmpje (in .wmv-formaat en niet altijd oproepbaar door de drukte) opgedoken, geschoten door George Jefferies, met nog meer beelden van zijn laatste ogenblikken in het aards tranendal.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van frater Caesarius Mommers

Geen opmerkingen: