Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, december 20, 2006

Succes

Succes

Gistermorgen mocht ik m'n eigen kind en nog zo'n 200 anderen aanmoedigen tijdens de jaarlijkse sponsorloop. Ouders, buren en andere bekenden spraken af per afgelegd rondje een bepaald bedrag neer te tellen ten bate van de Novib. Goeie aktie.

Dat is het ook van de politie in de regio Ipswich die de vermoedelijke dader heeft opgepakt van de moord op 5 lichtekooien. Uiteraard werd de dader al vrij snel vergeleken met een andere seriemoordenaar die dames met het oudste beroep ter wereld als slachtoffer uitkoos: Jack The Ripper. Volledig terecht ging men met man en macht op zoek naar de dader. Laat ons echter even beseffen dat het betreffende onderzoeksgeld ook gebruikt had kunnen worden om enkele honderden kinderen in leven te houden die anders gestorven zouden zijn van de honger. Tsja, mensen stellen nu eenmaal prioriteiten. In Engeland kiest men voor het wreken van vijf lokale hoeren in plaats van het voeden van een paar honderd kinderen in een vreemd land. Ik koos voor het kopen voor Kerst- en Sinterklaascadeautjes voor een aantal geliefden in plaats van het laten slaan van een waterput waar velen bij gebaat kunnen zijn. Neemt niet weg dat het af en toe geen kwaad kan stil te staan bij het doen van uitgaven.

Een jaar of wat terug deed vriend Pieter een goede uitgave: hij kocht een behoorlijk goede PC en af en toe, zoals gistermorgen, riep hij mijn hulp in bij wat technische problemen (Ha! Als m'n broer dit hoort...volgens hem ben ik namelijk helemaal niet zo technisch!). Blijkt dat hij zijn zoonvrijuit het internet op laat gaan en ook muziek en spelletjes laat downloaden. Ook zelf klikt hij op links als "Om dit gratis virusfilter te ontvangen moet U even Uw huidige (vaak dure!) virusfilter uitschakelen." en "Voor meer leuke foto's van Christina Aguilera klikt U hier" en "Elke dag GRATIS het laatste nieuws uit Abu Dabi? Klik hier en vul Uw e-mail adres in!!!!"

U begrijpt: dit is een oproep om op te letten naar welke sites U en Uw kinderen surfen (hou sowieso bij wat Uw kind zoal uitspookt en laat merken dat U dat intereseert. Hij of zij zal dat hogelijk waarderen.) en welke programma's U binnenhaalt.

De SP-fractie Westerpark heeft een paar kleine overwinningen binnengehaald gisteravond tijdens het laatste raadsdebat van het jaar: zo zijn er een paar moties aangenomen en was de interpellatie van onze fractievoorzitter een groot succes.

Geen opmerkingen: