Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, juli 17, 2006

Compleet

Compleet

Voor een verslag van de situatie vanuit Israel:
http://yonathanbert.blogspot.com/

En vanuit Beiroet:
http://blogs.vn.nl/abdelkaderbenali/
(met dank aan Mieg)

Er gaan stemmen op voor het oprichten van een Nationaal Historisch Museum. Mij lijkt het alvast heel leuk! Met bijvoorbeeld wassenbeelden van Raymond Westerling, Anne Frank, Piet Heyn, Anton Mussert, Lodewijk Napoleon, Ali B, Prinses Juliana en Johan Cruijff met daarnaast een bordje met een korte biografie en tweeledige knopjes in verschillende talen: 1 knopje voor positieve en 1 knopje voor negatieve kanten aan de persoon in kwestie.

Misschien geen gek idee om ook bij journalistieke berichtgeving zowel de positieve als negatieve benadering te publiceren. Bijvoorbeeld over het gehannes van het Nederlands justitieel-apparaat:

Gisteren een opengemaakte (niet eens opengebroken!) kofferbak, vandaag de Hells Angels. Zij ontvingen een pakket overhemden dat voor de hoofdstedelijke politie bedoeld was. Mij lijkt het sterk dat hier sprake is van een ongelukkig toeval. Hier zit absoluut meer achter. Het kan niet anders dan opzettelijk gebeurd zijn. Zeker mocht later blijken dat de gendarmerie een kist met verse motorjacks heeft ontvangen met daarop het Nomads-logo...;-) Nu is in het verleden al vaker gebleken dat beide groeperingen niet wars zijn van het gebruik van chantage als pressiemiddel dus wie weet wat er precies heeft plaatsgehad?

Minister Zalm wil nu de gemeente Amsterdam chanteren:"Of jullie stemmen in met de verkoop van Schiphol of anders..." Nu heeft minister Zalm een probleem: chantage is namelijk verboden bij de Nederlandsche Wet! De Gemeente Amsterdam heeft nu het volste recht hem aan te klagen en een onafhankelijke rechter zal de Amsterdamsche gemeenteraad in het gelijk moeten stellen. Maar mijn gok is is dat dat niet gebeurt...

De gebeurtenissen in mijn eigen bescheiden leventje steken natuurlijk schril af tegen die rond de recente aardbeving op Java en dergelijke maar toch zal ik U enkele details betreffende de dag van vandaag melden. Zo kwam buurvrouw Wynona gezellig op de koffie, heb ik met Ferdinand een tour gedaan in The Amsterdam Dungeon om m'n collega's aan het werk te zien en hebben wij hoogspersoonlijk zonder hulp van derden het licht in de badkamer gerepareerd nadat wij bijna twee jaar gewacht hadden tot anderen dat zouden komen doen. Ferdinand had de laatste karate-les van het seizoen waarna wij langs de videotheek gingen om voor de tweede achtereenvolgende avond met zo'n vijftien kilo aan videobanden thuis te komen (niet overdreven!). Nog maar één run en onze Strar Trek-collectie is voorlopig compleet...;-)

Geen opmerkingen: