Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, juni 24, 2006

Loom en gelukkig

Loom en gelukkig

De Werkgroep Andere Publieke Omroep komt met een paar briljante ingevingen:
De publieke omroep wordt reclamevrij. Het aantal publieke televisiezenders wordt van drie naar twee teruggebracht en de publieke radio zal het met drie zenders moeten stellen.

Het spijt me voor deze jongelui dat ik hen het slechte nieuws moet brengen maar hun idee is niet zo vernieuwend als zij zelf denken: met de nieuwe maatregelen brengen zij de situatie terug naar hoe die exact dertig jaar terug was. Ach, ook het VMBO wordt opgesplitst in een theoretisch en praktisch gedeelte, oftewel de MAVO en de LTS zoals die twintig jaar terug nog bestonden. Nog even en er gaat ook weer een muntje in de gasmeter, zoals dat vijftig jaar geleden ging. Al zal het muntje ditmaal worden vervangen door een chipper of iets dergelijks, het principe blijft. Ook de 40-urige werkweek wordt heringevoerd als het aan minister Brinkhorst ligt waarmee een eidne komt aan het gegeven "arbeidsduurverkorting" (ADV) wat kort daarvoor nog bekend was als "arbeidstijdsverkorting" (ATV). "Vroeger was alles beter" lijkt men te denken maar in plaats dat gegeven eenvoudigweg te erkennen vindt men liever gewoon opnieuw het wiel uit. Liever miljoenen euro's over de balk smijten dan gezichtsverlies lijden.

Volgens sommigen heeft Loesewies van der Laan gezichtsverlies geleden door de strijd om het lijsttrekkersschap van D66 te verliezen van Alexander Pechtold die opeens oog in oog kwam te staan met zijn toekomst.

Zomerkamp-collega Amber kwam oog in oog met mij te staan in de Xenos waar m'n kinderen en ik een kaarsensnuiter scoorden. Daarvoor waren wij even bij m'n werk voor een sanitare stop. Thuisgekomen na het door de stad ronddolen hielden m'n kinderen zich bezig met het schoonmaken van het bubbelbad terwijl hun vader zich nog even ledig hield met partijzaken. De kinderen genoten van hun noeste arbeid door lekker te gaan liggen bubbelen (met aromatherapie en al!) terwijl ik even plat ging. Ferdinand besloot te gaan koken zodat zijn vader nog even kon blijven liggen om iets later met broer en zus samen te genieten van een bordje pasta. Loom zijn we. Loom en gelukkig.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Aaron Spelling

Geen opmerkingen: