Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, mei 04, 2006

Vallen

Vallen

Oud-PVDA coryfeeën Bram Peper en Marcel van Dam vinden dat Wouter Bos de boel belazert. In tegenstelling tot wat de lijsttrekker beweert zullen ALLE gepensioneerden erop achteruit gaan als zijn onlangs gepresenteerde plannen worden uitgevoerd. Zal nu dan eindelijk ook het electoraat wakker worden uit haar sluimering en inzien dat de ex topman van Shell gewoon nog steeds rechts van het midden staat, samen met de rest van de VVD?

Was Marcel van Dam wellicht onder invloed van alcohol toen hij zijn voorman afvallig was? In dat geval kan hij de hand schudden van de burgemeester van Blaricum, Helma Ton, die bij een routinecontrole beboet werd omdat zij autoreed terwijl zij teveel op had. Zij was notabene ONDERWEG naar de raadsvergadering die zij moest voorzitten. Fijne stad, dat Blaricum, als zij wordt bestuurd door zuipschuiten. Inmiddels heeft de burgemeester beloofd dat zij NOOIT meer alcohol zal drinken zolang zij burgemeester is. Maar ja, wat is het woord waard van iemand met een publieke functie die sowieso al vind dat de wet niet voor haar geldt? Doen waar je maar zin in hebt en direkt daarna beloven dat je dat nooit meer zal doen blijkt nog steeds te werken.

Wat niet bleek te werken is het Amerikaanse Pacific Tsunami Warning Center in Hawaii. Dat bleek toen na een zware aardbeving de inwoners van Tonga gewaarschuwd hadden moeten worden voor een eventuele tsunami. Dat gebeurde niet vanwege een stroomstoring. Lekker handig. Doet mij denken aan die ambtenaar van de gemeente Utrecht, jaren terug, die een cassettedeck wilde starten met daarop een radio-boodschap voor de bevolking 'wat te doen bij algehele stroomuitval". Toen hij op "play" drukte gebeurde er hoegenaamd niets. Met zulke domme mensen in topposities is het geen wonder dat het zo slecht gaat met de wereld.

Elk jaar weer op 4 mei herdenken wij weer dat het ooit vreselijk mis ging met de wereld en prijzen wij onszelf gelukkig met de gedachte dat zoiets nooit meer zal gebeuren. Wat een onzin! Dagelijks worden mensen vervolgd, onmondig gemaakt en zelfs vermoord vanwege hun ras, geloofsovertuiging of wat voor geaardheid dan ook. Het is dus belachelijk om te vooronderstellen dat extreme vormen van discriminatie alleen "vroeger" voorkwamen. Mede om die reden moet er elk jaar niet alleen worden stilgestaan bij de gevallenen maar ook bij diegenen die vallen of zullen vallen.

Geen opmerkingen: