Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, mei 07, 2006

Dat irritante Bush-vriendelijke ziekelijk megalomane mannetje.

Dat irritante Bush-vriendelijke ziekelijk megalomane mannetje.

Ferdinand vindt korfbal een toffe sport. Dat bleek toen hij gisteren met collega Cora een dagje mee was gaan kijken bij haar op de club. Met rode koontjes van opwinding vertelde hij 's avonds aan zijn vader wat de regels zijn bij het korfballen, hoe de teams zijn opgebouwd en hoe de competitie in elkaar steekt. Zo leert papa ook weer wat bij. Zijn verhalen hoorde ik aan toen ik hem direkt vanuit het werk had opgehaald en wij direkt doorgingen naar oma. Inmiddels was collega Igor...eh...Georges ook gearriveerd en even later zaten wij gemoedelijk gevieren te kletsen over wat ons zoal bezighoudt. Zoals het feit dat gisteren m'n broer en z'n vrouw op visite zijn geweest in het verpleeghuis en dat het na een periode van ernstige ziekte een stuk beter gaat met een broer van m'n moeder; de prijs van tweedehands auto's heden ten dage tot aan het TOPIC darttoernooi waarin Jelle Klaasen weer triomfen vierde door Andy "The Viking" Fordham te verslaan.

Volgens de JOVD mag Rutte winnen van Verdonk terwijl minister Bot spreekt van toeval nadat bekend is geworden dat president Nazerbajev van Kazachstan een olieconcessie aan Shell heeft toegezegd op vrijwel hetzelfde moment dat Bot Kazachstan voordraagt als voorzitter van de OVSE. "Puur toeval" aldus Ben Bot. 't Uurlijk, Ben. Net zo toevallig als het feit dat de zwaartekracht "opeens" gaat werken wanneer je een glas laat vallen...

De winnaar dezes is natuurlijk de directie van Shell die de concessie heft weggekaapt voor de nes van Dick Cheney die de concessie namens de Amerikaanse olie-industrie probeerde binnen te halen maar buiten Bot had gerekend. Onze minister van buitenlandse zaken is vast opeens niet meer zo populair bij onze grote vrienden van de Stars and Stripes...

Of dezes ooit zo populair zal worden als haar moeder ooit was...? Voor sommigen van U spreek ik wellicht in raadselen vandaar dat hier een en ander verklaard wordt: Dezes is een afsplitsing van de politieke Partij D66, voorheen D'66, oftwel Democraten '66. Onder met name Hans van Mierlo (Tijdens verkiezingneertijds door een Zuid-Afrikaanse krant vermakelijk geafficieerd als "de heer Kies van Mierlo" omdat dat zo op de posters stond) vierde deze partij menig overwinning.

De overwinning in de Gatorade-cup (wie weet nog hoe die heette voordat veel geld binnenhalen minder belangrijk was dan het spelletje an sich?) werd zojuist opgeëist door het Ajax van Danny Blind. Eerder dit seizoen won de hoofdstedelijke voetbalploeg de Johan Cruijff-schaal, werd zij vierde in de nationale competitie en dwong zij deelname af aan de Champions League. Ook geen geringe prestatie. Niet voor niets vinden zowel de spelers alsook de supporters dat Danny Blind moet blijven. Heck, zelfs de fractievoorzitter van de SP-Amsterdam, Remine Alberts, vindt dat Danny Blind moet blijven. Alleen het bestuur denkt daar ander over. Dat vindt dat de huidige coach van Ajax dit seizoen slecht heeft gepresteerd en dus moet vertrekken.

Zelf vertrek ik zo dadelijk reeds naar dromenland omdat ik behoorlijk verkouden ben en wellicht te lijden heb van een ontstoken oog. De arme Ferdinand, die vandaag weer naar ieders tevredenheid samen met zijn vader heeft gewerkt in Amsterdams nieuwste toeristenattractie, heeft af en toe last gehad van paps's gedegenereerde humeur. Terwijl ook hij verkouden was. Irritant hoor, zo'n verkoudheid. Zeker omdat je dan ook wat minder geniet van het fraaie voorzomer-weer.

Verkouden zijn is echter niet zo irritant als Silvio Berlusconi die doordreint dat hij eigenlijk de verkiezingen had moeten winnen en zelfs de Italiaanse Staat een hoop belastinggeld dreigt te onthouden door te beweren dat hij en de zijnen geen belasting meer zullen afdragen als niet één uit hun midden ("met het hart rechts"; een f***ing nazi dus...) wordt benoemd tot president.

Onvoorstelbaar dat er nog mensen zijn die Berlusconi serieus nemen. Dat irritante Bush-vriendelijke ziekelijk megalomane mannetje.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Han Reiziger

Geen opmerkingen: