Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, oktober 25, 2005

Huishouden

Huishouden

Ferdinand speelt lekker met zijn Lego en doet hij dat niet dan leest hij in een boek uit de Kippenvel-serie. Dat kreeg hij van Miriam die hem meteen wees op het bestaan van Bookcrossing. Meteen enthousiast heeft Superfer een label met de boekcode al ingeplakt zodat hij het boek direkt na het uitlezen kan "loslaten". Errug koel. Bovendien scheelt het een hoop ruimte in huis. Ruimte die wij niet hebben.

Ook in het Midden-Oosten komt men ruimte tekort. Waarom anders zouden de Israeliërs en de Palestijnen elkaar het licht in de ogen niet gunnen? Het gaat toch om niet meer dan "Ik zag dat stukje woestijn het eerst en dus is het van mij!"? Of zijn er wellicht nog andere belangen, naast die van de wapenproducenten en -handelaren?

En wie heeft belang bij de ontwikkeling van de OV-chipkaart? Uiteraard in eerste instantie het bedrijf dat de kaart ontwikkelt: TLS-CI, een dochteronderneming van Trans Link Systems. Translink is een joint venture ("gezamenlijke onderneming" heette dat vroeger) van Connexxion, RET, GVB en NS. Nu kun je daar in de namenlijst van de Raden van Bestuur gaan snuffelen maar waarom zou je? Het was ver voordat de plannen ter sprake kwamen al duidelijk dat het budget ruim overschreden zou worden en dat degenen die belang hebben bij het project nauw betrokken waren bij de ontwikkeling van de plannen.

M'n plannen voor vandaag op het gebied vna huishouden zijn vrijwel allemaal uitgevoerd. Zo zijn ondermeer alle deuren in huis lekker afgesopt en zijn er weer diverse voorwerpen in de rommelmarkt-tas verdwenen. Zo gaat-ie goed. M'n zoon was vandaag met de BSA (buitenschoolse opvang) naar een cabaret-voorstelling. Weer'ns wat anders dan de dierentuin. Toch?

Geen opmerkingen: