Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, september 18, 2005

Volkssport

Volkssport

Grappig, niet? Van Cuba wordt wel eens beweerd dat er geen sprake kan zijn van een democratie wanneer er niet om de paar jaar een nieuw staatshoofd wordt gekozen. Bovendien is het staatshoofd rijker dan het overgrote deel van de bevolking. Erg verwerpelijk vindt men dat. Toch heb ik even een vraagje aan die mensen: wanneer heeft U voor het laatst een staatshoofd mogen kiezen en wat vindt U ervan dat ons staatshoofd één van de rijkste vrouwen ter wereld is terwijl sommige van haar onderdanen zonder ontbijt naar school gaan omdat simpelweg het geld ontbreekt? Gaat het om dezelfde mensen die niets hebben tegen cameratoezicht en het aftappen van de telefoonlijn "omdat ze niets te verbergen hebben? Maar waarom mag hun collega dan hun loonstrookje niet inzien?

Binnenkort maar weer'ns visitekaartjes bijdrukken nadat ik gisteren weer een aantal heb weggegeven. Voor het eerst in m'n leven speelde ik Frodo Baggins (of Ballins in de Nederlandse vertaling)! Het gebeurde in het kader van een bedrijfsfeest voor een grote verzekeraar. De opdrachtgever had als thema aan "In de ban van de ring" gedacht. Zodoende.Het werd een bijzonder geslaagde avond ook al ging het organisatorisch hier en daar een klein beetje mis. We hadden zelfs een heuse echt toverende Gandalf!
Helaas bleek het gisteren onmogelijk om buurvrouw Johanna te bereiken dus die zal wellicht voor niets aan de deur zijn geweest vanmorgen toen ik nog lag te genieten van een nieuwe droom en Ferdinand bij oma zat. Tsja, zes verschillende telefoonnummers gebeld om haar te kunnen vertellen dat haar bezoekuurtje was gewijzigd. Wat kun je nog meer doen?

Inmiddels speelt de Ferman lekker in het Sarphatipark met zijn beste vriend die hij sinds een maand of twee weer zag. Opvallend was dat in het park geen voetbal werd gespeeld. Wel waren twee mensen aan het overgooien met een rugbybal, waren twee kinderen (waaronder eentje van mij!) in de weer met een slaghout, vanghandschoen en werpbal en was er zelfs een groep mensen bezig met de voorbereiding op het WK kubb.
Hebben mensen genoeg van het spelletje met een bal en twee maal elf spelers en hebben we dat te danken aan het verdwijnen van volkssport nummer 1 richting Ta..t...Tal...die nieuwe zender?

Geen opmerkingen: