Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 03, 2005

Anders

Anders



Googlewhack:

empat banding budi





"Mijn zoon is niet van een ander ras. Hij is van het menselijk ras, net als ik."
De uitspraak van de week komt van Tom Cruise die Oprah Winfrey van repliek diende toen die zat te vissen naar de manier waarop haar gast zijn zoon uitlegde waarom die anders was.
Heel goed van Tom: als we nu'ns met z'n allen stoppen met zeuren over anders zijn kunnen we misschien eindelijk 'ns normaal met elkaar omgaan.
Op scholen zou de leerkracht het alleen maar over verschillen hebben wanneer dat toevallig ter sprake komt. Stel je voor dat een groepje een kind uitlacht omdat het het enige kind is met een andere huidskleur in de klas. Of een ander kind wordt gepest vanwege diens flaporen. Of een ander kind omdat het met krukken loopt.
Stel je voor dat de juf de klas toespreekt met de woorden: "Ik ben de enige in de klas met borsten dus waarom lachen jullie mij niet uit?"
En over anders zijn: heb zopas m'n tiende boek van dit jaar uitgelezen: Vallende Vrouw van Karin Spaink dat vooral handelt over de manier waarop zij en haar omgeving omgaan met het feit dat bij haar de ziekte ms is geconstateerd. Een mens blijft wie die is, fysiek ongemak of niet.



Na een kort bezoek van Tante Mary, gistermorgen sleurde ik m'n zoon mee naar een Rocky Horror-vergadering om daarna met hem, Ankie & Edgar naar de film te gaan: Madagascar blijkt een luchtige en zeer onderhoudende animatiefilm en was ook in het Engels (met ondertiteling) goed voor Ferdinand te volgen.
Dankzij buurvrouw Debbie hadden we een leuke korting op de entreeprijs. Bij thuiskomst nog een stukje Live8 gekeken (én de petitie getekend!) voordat ik bijtijds de relatieve rust van een typisch Amsterdamse nacht opzocht.



De dag van vandaag begon nog voor de zomerzon goed begon te schijnen met een pencak-training in het Erasmuspark. Tegen het einde kregen wij gezelschap van een oud-leerling van "onze" guru. Die had het clubje ontdekt via een zeker weblog en bleek bovendien een voormalig schoolgenoot van ondergetekende. Lachen, niet?

Eventjes kregen wij thuis nog visite van buurvrouw Johanna voordat wij Molen De Otter van binnen bekeken in verband met een open dag. Daarna Ferdinand langsgebracht bij zijn goede vriend Maurits met wie hij een heerlijke middag in het park beleefde. Intussen ging ik bij m'n dochter langs om samen met haar haar mama te verblijden met een verjaarspresentje.
Weer thuisgekomen wat voor WW-aanvraag noodzakelijke formulieren liggen invullen.
Liggen invullen? Jawel: door dat vanuit de hangmat te doen verenigde ik het noodzakelijke met het aangename.

Bij het ophalen van Ferdinand die lekker hutten had lopen bouwen werd ik nog even aangeschoten door de geachte voorzitter van de SP-Amsterdam. Dat klinkt een stuk interessanter dan het leest, hoor. Het is gewoon een aardige gozer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!