Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juli 14, 2005

Afleiding

Het is nu officieel: de Nederlandse economie is de slechtste binnen de Europese Unie.
Tegelijkertijd hebben het afgelopen jaar 13% meer Nederlanders om schuldsanering gevraagd dan het jaar daarvoor. Toeval? Ik denk het niet. Met de werkgelegenheid is het droef gesteld en het aantal faillisementen van middenstanders vliegt de grafieken uit.
Het einde van de hausse is in zicht voor hen die werkzaam zijn in de ICT-sector:
Bij de ING verwdijnen zo'n 400 arbeidsplaatsen op de betreffende afdeling.
Voor velen is nu de tijd aangebroken om een ander vak te leren. Overigens geschied deze actie nog geen maand nadat een CAO-akkoord is afgesproken met daarin bepalingen voor werkgarantie.
Ach, waarom zou je je aan de afspraak houden? En de vakbond? Die is verbaasd. Zegt men.

In het kader van de economische malaise wilde ik een nieuwe discussie starten op het forum.
Liefhebbers voor deelname?
Ondanks dat het best aardig is om foto's in te plakken, gaatjes in muren te dichten, de klok schoon te maken, verder te werken aan een boek en praatjes aan te knopen met een Z-verkoopster of duivenvoerster Tante Marie wil ik zo langzamerhand toch weer graag aan het werk. Een sollicitatie per dag en verder maar afwachten. Veel meer zit er momenteel niet in. Gelukkig biedt de wekelijkse les Pencak Silat enige afleiding, anders zou ik niet weten hoe ik onder de mensen moest komen. (Wie mij kent weet dat dit laatste een grapje is. Voor de rest: neem dat maar even voor kennisgeving aan.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!